Ajuntament de Palafolls

Ajuntament de Palafolls
  • MIDA DEL TEXT        

07:38  |  26/09/2017

Data i hora oficial

El temps

Es prohibeix fer foc al bosc i en zones properes fins l'octubre per evitar incendis

  • Incendi a la muntanya del Castell, el febrer del 2016

    Incendi a la muntanya del Castell, el febrer del 2016

15/03/2017

DESCRIPCIÓ

Des d'aquest dimecres 15 de març, i fins el proper 15 d'octubre, no es podrà encendre cap foc al bosc i a menys de 500m de zona boscosa, segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. Aquesta prohibició té com a objectiu bàsic prevenir els incendis forestals.

Es tracta d'una mesura que afecta directament a la nostra localitat, que té gran part de la seva superfície ocupada per forestal.

L'objectiu de la mesura és prevenir els incendis forestals i estableix que no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. 

Tampoc es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. A les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc només si s'utilitzen barbacoes d'obra amb mataguspires. 

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries o restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

La prohibició serà vigent, com cada any, fins el 15 d'octubre sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, ja que alguns anys s’ha hagut d’allargar o avançar aquesta mesura destinada a prevenir incendis forestals.


En el que portem de 2017, a Catalunya hi ha hagut 67 incendis forestals que han deixat 508,32 hectàrees cremades. Data de modificació: 15/03/2017 13:34:44

Escut de Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • RSS