Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
18/03/2019 | 22:24 h
Notícies
previsio
 
 
18/03/2019 | 22:24 h

Una 50a de persones es faran la revisió ocular gratuïta a Palafolls

5 de juny de 2017Entre avui i demà una 50a de palafollencs passaran les revisions gratuïtes per detectar precoçment possibles casos de glaucoma o degeneració macular.

Aquestes revisions són fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Palafolls i l’Institut Oftalmològic Tres Torres de Barcelona que ha desplaçat una unitat mòbil amb els aparells necessaris per poder fer les revisions al nostre municipi.

El glaucoma es coneix com a ceguera silenciosa perquè quan dóna símptomes acostuma a ser en un estat molt avançat. Per aquest motiu, es recomana passar revisions periòdiques per prevenir la malaltia, ja que la visió que es perd per culpa del glaucoma no es pot recuperar. 

 

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) provoca problemes a la visió central, i pot ser seca o humida. La DMAE es manifesta en dificultats en la lectura, reconeixement de cares o distorsió de les línies.

 

Les proves consisteixen en una fitxa clínica, una comprovació de la pressió ocular i de la graduació de la vista. No són més de 15 minuts i, en cas de detectar qualsevol anomalia, es redirigirà la informació al metge de capçalera per començar el tractament.

 

L’Ajuntament ja va organitzar fa uns anys una campanya de detecció precoç del càncer de còlon en el es van fer prop de 500 proves que van derivar en una 30a de colonoscòpies. Número de visites
872
  • La unitat mòbil del IOTT al Fòrum Palatiolo
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043