Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
19/04/2024 | 10:16 h
previsio
 
 
19/04/2024 | 10:16 h

Ban d'alcaldia amb motiu de l'estat d'emergència per sequera

15 de febrer de 2024


L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha publicat un Ban amb les mesures d'estalvi d'aigua aplicables en l'estat d'emergència actual per sequera hidrològica


L'Ajuntament de Palafolls ha publicat un Ban d'alcaldia sobre les mesures aplicables en l'estat d'emergència I per sequera hidrològica. Amb motiu de l'aprovació, el 8 de gener, del Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera (PES) i decretat, l'1 de febrer, l'estat d'emergència I per sequera als municipis que s'abasteixen de la conca del Ter-Llobregat, entre els quals hi ha Palafolls, l'alcalde del municipi, Francesc Alemany, fa saber el següent:

 

La dotació màxima de consum d'aigua a Palafolls queda establerta en 200 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials). Segons la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya, s'estableixen les següents accions per estalviar aigua:

 

Reg de zones verdes

 • Es prohibeix regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte el reg de supervivència d'arbres d'espais públics si es fa amb aigua regenerada o freàtica (sempre i quan es comprovi, mitjançant avaluació hidrogeològica, que no suposa una reducció de la disponibilitat d'aigua per a l'abastament domiciliari). El reg s'ha de fer en hores de baixa insolació, utilitzant el mínim d'aigua indispensable i indicant que és aigua no potable.
 • Horts urbans: Es prohibeix el reg.

Reg esportiu

 • El reg de camps esportius de gespa (o altres superfícies que requereixen reg) per a la pràctica només de l'esport federat es podrà dur a terme amb aigua regenerada o freàtica (sempre i quan es comprovi, mitjançant avaluació hidrogeològica, que no suposa una reducció de la disponibilitat d'aigua per a l'abastament domiciliari). El reg s'ha de fer en hores de baixa insolació, utilitzant el mínim d'aigua indispensable i indicant que és aigua no potable.
 • S'han d'aplicar les mesures d'estalvi addicionals equivalents al volum d'aigua emprat en el reg, incloent si cal el tancament de dutxes.

Fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estètic de l'aigua

 

Es tanquen les fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estètic de l'aigua, i en conseqüència, se'n prohibeix l'ompliment total o parcial, excepte refugis de fauna en perill d'extinció i utilitzant aigua generada o freàtica (sempre i quan es comprovi, mitjançant avaluació hidrogeològica, que no suposa una reducció de la disponibilitat d'aigua per a l'abastament domiciliari).

 

Neteja de carrers, mobiliari urbà i eliminació de pols en l'aire

 • Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars, excepte si la neteja és resultat d'un accident o d'un incendi, o bé si existeix un risc sanitari o un risc per a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d'aigua indispensable.
 • Es permet la neteja de carrers, clavegueram, paviments i façanes d'edificis amb aigua regenerada o freàtica (sempre i quan es comprovi, mitjançant avaluació hidrogeològica, que no suposa una reducció de la disponibilitat d'aigua per a l'abastament domiciliari).
 • Es permet la neteja d'aparadors i finestres amb galleda i esponja.
 • Es prohibeix l'ús d'aigua per eliminar pols i matèria en suspensió a l'aire.

Ompliment de piscines

 

Està prohibit l'ompliment total o parcial de tot tipus de piscines. Només està permès el reompliment parcial, utilitzant aigua en les quantitats indispensables per garantir-ne la qualitat sanitària i que disposin de sistemes de recirculació d'aigua, de:

 • Piscines cobertes inscrites al cens d'equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya, sempre que apliquin mesures d'estalvi equivalents al volum d'aigua utilitzat en el reompliment (tancament de dutxes o altres).
 • Piscines descobertes que s'utilitzen tot l'any per a la pràctica esportiva federada. Estan obligades al tancament total de les dutxes.

Està permès l'ompliment i reompliment parcial de:

 • Piscines d'ús terapèutic ubicades en hospitals, residències i centres d'educació especial, i centres de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, així com també en piscines particulars destinades al bany de persones que disposen d'una avaluació del grau de discapacitat en la qual consta que pateixen alteracions de la conducta.
 • Piscines d'aigua de mar: se'n permet l'ompliment total o parcial sempre que s'omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d'abastament ni sanejament (ja que poden malmetre el funcionament de les depuradores).

Dutxes

 

Es restringeix l'ús de les dutxes de les instal·lacions esportives municipals (camp de futbol Palastàdium Lluís Moner, Figuerassa Arena, Pavelló esportiu El Palauet i la Sala Polivalent annexa al CAP) de dilluns a divendres.

 

Neteja de vehicles

 

La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.

 

Usos lúdics de l'aigua

 

Es prohibeixen les activitats lúdiques que comportin ús de l'aigua, com ara pistes de gel, festes de l'escuma, etc.Número de visites
505
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43