Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
19/04/2024 | 11:56 h
previsio
 
 
19/04/2024 | 11:56 h

La Diputació de Barcelona presenta el Mapa de Patrimoni Cultural de Palafolls

30 de gener de 2024


S'hi destaquen 227 elements del patrimoni cultural i natural del terme municipal, agrupats en edificis, elements urbans, objectes, obra civil i elements arquitectònics


L'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha elaborat el Mapa de Patrimoni Cultural de Palafolls, que recull 227 elements del patrimoni cultural i natural del terme municipal. Entre aquests, destaquen els edificis (52,38% del total), seguits de diversos elements urbans (18,6%), objectes (4,76%), obra civil (4,32%) i elements arquitectònics (4,32%).

 

Com no podia ser d'una altra manera, l'element patrimonial més important de Palafolls és un edifici medieval: el Castell, la construcció del qual s'allarga des del segle X fins a la baixa edat mitjana. El castell és un dels Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN) de la població, juntament amb la torre de Can Valldejuli (segle XVI) o l'Església de Sant Genís de Palafolls (segle XI). També destaca el Molí de Puigvert, del segle XIX, amb una col·lecció d'objectes etnològics.

 

Palafolls atresora obres d'arquitectes contemporanis de fama internacional, com el pavelló municipal "El Palauet", obra de l'arquitecte japonès Arata Isozaki, i la Biblioteca municipal Enric Miralles, de l'Estudi Miralles Tagliabue - EMBT, així com els dissenys urbans de l'estudi Mias Architecs.

 

Les zones d'interès natural (3,46% del total) també són destacables, amb el riu la Tordera (Xarxa Natura 2000), la Serra de Can Gibert, el Turó del Castell de Palafolls, la Serra de Miralles, la capçalera de la vall de Vallplana i el Bosc del Molí d'en Puigvert.

 

D'altra banda, al municipi existeixen diversos espècimens botànics protegits, com ara el lledoner de Can Puig, el lledoner de Can Gibert, l'alzina del Carlí i el lledoner del camí de Sant Genís.

 

Notícia_interior (7).png

 

L'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona elabora, des de fa més de 22 anys, els Mapes de Patrimoni Cultural dels municipis de la província de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment, existeixen 219 municipis que en disposen, amb 52.000 elements inventariats.

 

Els mapes tenen l'objectiu de recollir, de manera exhaustiva, dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i fer-ne la valoració. D'aquesta manera, constitueixen una eina de coneixement global del patrimoni local que unifica la informació i en garanteix l'accés públic.Número de visites
307
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43