Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
19/04/2024 | 11:12 h
previsio
 
 
19/04/2024 | 11:12 h

Palafolls participarà per primera vegada en la IX Marató RE-M d'estalvi energètic

29 de gener de 2024


Un total de deu equipaments municipals formaran part de la campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum eficient d'energia durant el mes de febrer


Del 2 de febrer a l'1 de març, deu equipaments municipals de Palafolls participaran per primera vegada en la IX Marató RE-M d'estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic.

 

Aquesta iniciativa, creada i coordinada per l'empresa L'Origen, és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum eficient d'energia, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a actuacions per lluitar contra la pobresa energètica i l'emergència climàtica.

 

A Palafolls, la Marató es viurà a l'Escola Mas Prats, l'Escola Les Ferreries, l'Escola Municipal de Música i Dansa (EMMID), la Biblioteca Enric Miralles, el Palauet, l'Ajuntament, la Llar d'infants Palafollets, el Casal d'avis, el teatre municipal i La Figuerassa.

 

Aquests se sumen a una campanya global que agrupa més de 120 equipaments administratius, culturals, esportius, socials, sanitaris i educatius de set ajuntaments de Catalunya (Barcelona, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Parets del Vallès, Sant Boi de Llobregat i Palafolls) i del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

 

De diferents formes, la Marató RE-M implica a alumnes, persones treballadores i usuàries que col·laboraran en accions com: la reducció d'hores en la climatització, el tancament de lluminàries, l'aturada parcial d'ascensors, el control de l'horari de les màquines de vènding, el tancament general dels equips que no es fan servir o de l'aigua els caps de setmana i festius, entre d'altres.

 

Un projecte global en un moment de preemegència

 

En el camí d'una transició energètica que demana la implicació de la ciutadania, la Marató RE-M ens permet visualitzar, de forma lúdica, com podem intervenir en els consums i les emissions modificant els nostres hàbits quotidians.

 

A més, es proposa que la campanya s'organitzi per setmanes:

  • 1a setmana: Aigua (del 5 al 9 de febrer)
  • 2a setmana: Climatització (del 12 al 16 de febrer)
  • 3a setmana: Enllumenat, aparells elèctrics i de serveis comuns (del 19 al 23 de febrer)
  • 4a setmana: Emissions i mobilitat (del 26 de febrer a l'1 de març)

Cal destacar que, donada la greu situació de sequera i la previsió que entri en vigor l'estat d'emergència i les mesures del decret a principis de febrer, s'ha modificat la programació inicial, fent especial èmfasi a l'estalvi d'aigua com a tret de sortida de la campanya.

 

La Marató RE-M d'estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic és quelcom més que una campanya d'estalvi. És un projecte transversal que pretén aconseguir esforços puntuals que siguin potents i visuals i que, en la mesura del possible, signifiquin una adaptació a les diferents situacions de futur que ens podrem trobar.Número de visites
414
  • Notícia_portada (1)
  • AF-Poster_IXMarato-color- A-1
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43