Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
24/06/2024 | 18:07 h
previsio
 
 
24/06/2024 | 18:07 h

Palafolls torna a l'escenari d'excepcionalitat per sequera

7 de maig de 2024


La recuperació de les reserves hídriques a l'Àmbit Ter-Llobregat permet flexibilitzar les restriccions d'estalvi d'aigua


La Comissió Interdepartamental de Sequera de la Generalitat de Catalunya ha acordat aquest matí tornar a l'escenari d'excepcionalitat en l'àmbit Ter-Llobregat. Una mesura que, arran de la recuperació de les reserves a causa de les pluges de les darreres setmanes, beneficia 6 milions de persones a 202 municipis, entre els quals es troba Palafolls.

 

Actualment, el nivell de reserves en els embassaments d'aquest àmbit se situa al 24,8%, amb 154 hm3 i una tendència creixent arran de les pluges i el desgel. Cal recordar que al mes de març el nivell de reserves en l'àmbit Ter-Llobregat era del 15%.

 

D'aquesta manera, les restriccions pel que fa als usos de l'aigua tornen a variar i la dotació màxima augmenta dels 200 als 230 litres per habitant i dia.

 

Mesures d'estalvi

Tot i la millora de la situació de sequera, se segueixen prohibint determinats usos en les activitats urbanes:

 

  • Reducció de la dotació de reg agrícola en un 40% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades (en emergència era del 80%)
  • Reducció del 15% dels consums d'aigua dels usuaris industrials (en emergència era del 25%)
  • Reducció del consum d'aigua en els usos recreatius (15% en usos assimilables a urbans i 50% en reg)
  • Reducció del 30% en els usos ramaders (en emergència era del 50%), amb la possibilitat de flexibilitzar aquestes reduccions presentant un Pla d'estalvi d'aigua a l'Agència Catalana de l'Aigua.
  • Resta prohibit l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d'arbres o plantes que es farà gota o a gota o en regadora). S'admet el reg municipal amb aigües freàtiques únicament en cas que no suposi una reducció de la disponibilitat d'aigua per a l'abastament domiciliari
  • Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d'esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores
  • Es prohibeix la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable
  • S'estableixen limitacions a l'ompliment i reompliment de piscines (veure document adjunt)Número de visites
543
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43