Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
21/07/2024 | 15:37 h
previsio
 
 
21/07/2024 | 15:37 h

Tanca el Castell de Palafolls amb motiu de les obres de restauració

16 de gener de 2024


A partir de dijous i amb una previsió mínima de sis mesos, no es permetrà l'accés del públic a l'emblemàtic monument palafollenc


El Castell de Palafolls es prepara per les obres de restauració que s'hi duran a terme a partir d'aquest dijous 18 de gener i que obligaran a tancar l'accés al monument durant un mínim de sis mesos.

 

Concretament es treballarà a l'àrea 1 del recinte sobirà i l'àrea 7 del recinte jussà, on es farà un primer estudi arqueològic per determinar els diferents nivells de pavimentació. Al recinte més antic del castell s'intervindrà a l'espai de l'entrada, en el nivell inferior abans de pujar les escales; un àmbit mai abans excavat i que aixeca expectatives sobre les possibles troballes.

 

En funció dels resultats d'aquests treballs i de les tramitacions amb la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona, es durà a terme la proposta d'actuació de consolidació de la muralla en les àrees mencionades.

 

Imatge_web (2).png

 

Tot i que les obres no afecten a la totalitat del castell, el recinte es tancarà per complet des de la rampa d'accés. Tanmateix, el Camí del Castell seguirà sent plenament transitable i es permetrà fer ús de l'aparcament per a vehicles durant tot el període.

 

Més enllà dels treballs arqueològics, les intervencions també suposaran petites millores en la fortalesa, com ara el tancament de protecció en el festejador del recinte sobirà mitjançant una reixa i un element metàl·lic de suport. A la muralla nord, s'efectuarà el seu tancament amb una barana de protecció i una altra reixa per evitar possibles caigudes. També es col·locarà una barana de protecció a la torre nord-oest i es repararà el mur de gabions de pedres que envolta la zona d'aparcament.

 

Aquesta actuació és la primera fase del projecte de rehabilitació del monument que s'anirà implementant poc a poc, seguint el Pla director. El cost previst per aquesta intervenció és de 250.000 euros. L'Ajuntament de Palafolls compta amb el suport econòmic de 200.000 euros de la Diputació de Barcelona i està a l'espera de la resolució d'un ajut estatal, pel qual el consistori ha demanat prop de 3 milions d'euros.

 

Notícia_interior.pngNúmero de visites
1140
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43