Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
29/02/2024 | 19:49 h
previsio
 
 
29/02/2024 | 19:49 h

10 habitatges passen l’auditoria energètica a Palafolls

30 de gener de 2019


S'analitza com millorar-ne l'eficiència energètica per reduir les factures


El programa Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica, impulsat per la Diputació de Barcelona, vol millorar l'eficiència energètica dels habitatges de famílies en situació de pobresa energètica, reduir les despeses de subministraments bàsics (electricitat, aigua i gas o altres combustibles) i millorar la qualitat de vida de les persones beneficiàries.

 

A través dels Serveis Socials de l’Ajuntament un equip de la Diputació visita les llars de famílies en situació de risc de pobresa energètica per tal de fer-hi una auditoria en la que s’analitzen els serveis contractats, els dispositius utilitzats, el consum, la climatització i així un llarg etcètera de factors. Tot plegat per poder proposar millores substancials que millorin l'eficiència energètica, redueixin les factures i ajudin a les famílies a fer un ús més eficient dels subministraments bàsics.

 

Un cop feta l’auditoria, el propi equip fa accions directes com la instal·lació d'elements de baix cost (bombetes de baix consum, virets per a les finestres, temporitzadors, regletes amb interruptor, sota-portes…) per a la millora de l'eficiència energètica i també s’aconsella sobre possibles actuacions de major cost que puguin millorar l'eficiència energètica de les llars participants (canvi de finestres, aïllaments,...), per tal de ser tingudes en compte en la segona fase del programa. 

 

En el cas que sigui necessari o possible, també es gestiona les possibles bonificacions en les factures d’aigua i llum, o l’accés a d’altres ajuts socials.

 

A Palafolls ja s’han fet 10 auditories, cosa que beneficia a 25 persones, de les quals 9 menors d’edat.

 

Són els Serveis Socials de Palafolls els qui proposen ingressar en aquest programa gratuït a les famílies que s’ajusten a les condicions.

 

 Número de visites
1355
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43