Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
10/12/2023 | 02:39 h
previsio
 
 
10/12/2023 | 02:39 h

Aquesta matinada finalitza l'estat d'alarma. Què et cal saber?

8 de maig de 2021


D'entre les mesures, destaca la caiguda del toc de queda a partir de les 00h de diumenge 9 de maig. Entre les 22h i les 23:59h d'avui, encara hi haurà la obligació de romandre a casa.


Diumenge, a partir de mitjanit, finalitza l'Estat d'Alarma. Amb això, hi ha tot un seguit de mesures que també es veuran alterades, com ara el toc de queda que decaurà a partir de les 00h. Del 9 al 23 de maig, tots dos inclosos, les mesures d'aplicació a tot Catalunya dictades per la Generalitat, seran les següents:

 

Hostaleria i Restauració:

 

Nous horaris de servei i consum: de 7:30h a 23h ininterrompudament. Fora de l'horari, només menjar per emportar (fins les 22h) o a domicili (fins les 23h).

 

Les taules seguiran essent d'un màxim de quatre persones amb distàncies de dos metres entre cada taula. L'aforament passarà a ser del 100% a l'exterior, i del 30% a dins. Els establiments i centres comercials rimandran oberts.

 

Comerç:

 

L'afroament serà del 30% pel que fa al comerç essencial i no essencial, sense limitació de superfície de venda.

Els horaris d'obertura aniran de les 6h a les 22h, segons l'autorització habitual (que no afecta els serveis essencials).

 

Reunions i sortides:

 

Màxim 6 persones, sense limitació de bombolles de convivència

Es manté la prohibició de consumit aliments i begudes en les trobades o reunions en espais públics.

 

Treball:

 

S'obliga a les empreses limitar la mobilitat laboral. Sempre que sigui possible es demana la promoció del teletreball o la flexibilitat horària si això no és possible.

 

Esport:

 

Els equipaments esportius tant a l'aire lliure com a l'interior tancaran màxim a les 23h, i amb un 50% d'aforament permès.

A l'aire lliure: Control d’accés, activitats sense limitació de 6 persones i sense necessitat de mascareta.

A l'interior: Control d’accés i cita prèvia, amb ventilació reforçada, activitats sense limitació de 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.

 

Els vestidors es podran utilitzar quan sigui necessari (preferentment per a usuaris de piscines). L'aforament a les piscines serà del 50%.

 

Les instal·lacions i els equipaments esportius no supervisats romanen tancats.

 

Es permeten totes les competicions de lligues federades. A les competicions estatals i internacionals de futbol i bàsquet professional, no s'hi permet públic.

 

El públic permès a les competicions esportives és del 50% (màxim 1.000 persones. 500 a la resta d'activitats).

 

Les assemblees presencials d'entitats esportives seran permeses, amb el 50% d'afroament màxim, i 1.000 persones de límit si es fan a l'aire lliure i amb ventilació reforçada, control d'accessos i mobilitat.

 

Cultura:

 

Teatre, cinemes, auditoris i similars: 50% d'aforament i màxim 1.000 persones per sessió i assegudes, a l'aire lliure. Resta d'activitats: 50% d'aforament i 500 persones assegudes.

 

Biblioteques, arxius, museus i galeries d'art:50% d'aforament. Tancament a les 23h.

 

Sales de concert sense servei de bar, restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert: oberts, amb les mateixes condicions que la restauració.

 

Activitats culturals fora de la programació habitual i altres activitats extraordinàries (gales, cerimònies d'entrega de premis, festivals...): permeses.

Equipaments cívics: oberts amb un aforament màxim del 50%.

 

Activitats de cultura popular i tradicional permeses si són: estàtiques i es fan en un espai perimetrat o tancat, amb les mateixes limitacions d’aforament que les activitats culturals d’arts escèniques i musicals (teatres, auditoris...), i amb el públic assegut.

 

Educació:

 

Infantil, primària, ESO, batxillerat, cicles formatius i ensenyaments derègim general reglats, escoles de música i dansa autoritzades: presencialitat plena

Universitat: presencial fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat simultàniament.

 

Activitats socioeducatives per a l’atenció de persones amb discapacitats,necessitats i vulnerables: permeses.

 

Activitats extraescolars (en totes les etapes): permeses presencialment,dins i fora del centre educatiu, per entitats públiques o privades i engrups de màxim 6 alumnes, excepte quan siguin del mateix grup estableescolar (aula).

 

Activitats de lleure educatiu (en totes les etapes): permeses en espaisinteriors i a l’aire lliure, i també les activitats de lleure inclusiu dirigides apersones amb discapacitats (sense pernoctació fora la comarca). Màximgrups de 6 persones.

 

Formació viària: capacitació i reciclatge dels professionals, docència,cursos CAP, ADR, de sensibilització i de reeducació viària, formació, reciclatge i perfeccionament de conductors, aplicant les mesures deprevenció i protecció de la salut i les mesures organitzatives per reduir lapresència d'alumnat als centres (excepte formació presencial obligatòria).

 

Consum d’aliments i begudes en espais públics:
permès en els àpats al’aire lliure en les sortides escolars, en les activitats d’intervenció socioeducativa i en les activitats del lleure educatiu permeses.

 

Altres limitacions:

 

Actes religiosos i cerimònies civils: 50% d'aforament, màxim 1.000 persones a l'aire lliure (500 per la resta d'activitats).

 

Parcs de jocs infantils: oberts amb un aforament del 30% i sense restauració.

 

Les Festes Majors no es permeten encara.

 

Les fires reduïdes al 30% d'aforament.

 

Fires comercials, convencions i congressos: només en recintes firals,amb l'autorització prèvia del Comitè de Direcció del PROCICAT il’informe favorable de l'ajuntament, i amb un pla de contingència iprevenció de la COVID-19 d’acord amb les mesures establertes en el pla sectorial.

 

Consulta el resum de les mesures en aquesta infografia de la Generalitat.Número de visites
766
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43