Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
20/05/2024 | 16:34 h
previsio
 
 
20/05/2024 | 16:34 h

Avança el condicionament del pont del riu per a la Ruta de la Tourdera

25 d'octubre de 2018


La ruta passarà per sobre del pont de la Tordera amb un nou carril bici i per a senderistes


Des de fa uns dies s’estan duent a terme els treballs que han de permetre condicional l’actual pont sobre la Tordera per tal que hi pugui passar el traçat de la recentment inaugurada Ruta de la Tourdera.

WhatsApp Image 2018-10-25 at 13.17.28.jpeg

 

 

Es tracta d’una ruta a peu o per a bicicletes que ressegueix el traçat del riu Tordera des del seu naixement, al Montseny, i fins la seva desembocadura al mar. Justament en el seu tram més baix, de Palafolls cap al mar, el traçat es desdobla i es pot anar per les dues ribes del riu, pel costat de Blanes i pel costat de Malgrat de Mar. Justament el desdoblament es fa al nostre municipi en el punt on s’està actuant.

 

Un cop s’arriba al pont de la Tordera (el de la carretera d’accés a la Costa Brava, la B682) hi ha l’opció de continuar per sota i recórrer la riba malgratenca del riu fins al Delta. Ara bé, també es pot creuar el riu pel propi pont i buscar la desembocadura del riu per la part blanenca.

 

 

Precisament les obres que es fan aquests dies adeqüen l’actual pont sobre el riu per tal que hi pugui passar aquesta ruta cicloturista i per a senderistes.

En concret s’adaptarà una de les actuals voreres del pont transformant-la en part del traçat; amb un carril bici, amb baranes de seguretat,  reforçant el ferm actual i obrint i pavimentant els accessos.

 

Aquests treballs tenen una durada aproximada d’un mes, i un cop finalitzin permetran crear amb seguretat per a bicicletes i vianants per continuar la ruta de la Tourdera.

 

Aquestes obres estan finançades per una subvenció de la Diputació de Barcelona, que també forma part del projecte, al costat dels municipis implicats, entre ells Palafolls.

 

La Tordera ressegueix la riba del riu fins arribar a Palafolls, on l’itinerari es desvia i passa per dins del municipi. La ruta passa per diversos carrers, com la riera de la Burgada, l’Avinguda Pau Casals, el camp de futbol, per agafar llavors el camí del Reg Vell fins al Molí d’en Puigverd, acabant el tram al municipi veí de Tordera, de nou al costat del riu.Número de visites
1424
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43