Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/02/2024 | 05:43 h
previsio
 
 
23/02/2024 | 05:43 h

Com afecta el confinament total dels treballadors als serveis que presta l’Ajuntament?

30 de març de 2020


El consistori desgrana com queda afectada cada àrea municipal després del darrer Reial decret-llei del govern espanyol


El passat diumenge 29 de març va entrar en vigor el Reial decret-llei que regula el permís retribuït per als treballadors per compte aliè no prestin serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població, en plena lluita contra la COVID 19. L'entrada en vigor d'aquest decret, amb el detall i la descripció dels serveis essencials han fet replantejar al consistori palafollenc l'actual organització dels serveis i les tasques que estan realitzant els empleats municipals durant aquests dies.

 

En aquest sentit, a l'hora de prendre les decisions pertinents via decret d'Alcaldia, l'equip de govern de l'Ajuntament, i l'alcalde, Francesc Alemany, han prioritzat el foment del teletreball sempre i quan sigui possible i es pugui realitzar d'una manera mínimament eficient, re assignant tasques a aquells que, davant la situació actual, realitzin feines que ara mateix no tinguin tant de recorregut.

 

El Govern concedirà el permís retribuït recuperable al personal laboral que no poden treballar amb normalitat mitjançant el teletreball, ja sigui per la naturalesa de la feina que realitzen, per la manca de contingut en la seva feina per l’actual situació, perquè encara s’està treballant per redirigir la seva tasca, perquè fins a data d’avui i des de la declaració de l’estat d’alarma s’han posat de manifest les dificultats per fer teletreball, o per altres circumstàncies anàlogues.

 

Les mesures, d'aplicació estricta a partir de dimarts, 31 de març, afecten als serveis de l'Ajuntament de Palafolls d'aquesta manera:

 

POLICIA LOCAL

Prestaran serveis essencials tots els integrants del cos de la policia local, a més de diversos treballadors que desenvoluparan funcions d’atenció telefònica i via xarxa rescat, a la Comissaria de la Policia Local.

 

SERVEIS SOCIALS

Prestaran serveis essencials totes les tècniques municipals de serveis socials, inclòs el servei de Respir, en aquesta cas les empleades podran realitzar tant jornades presencials com jornades de teletreball.

 

CEMENTIRI MUNICIPAL 

Diversos treballadors s’encarregaran de prestar serveis essencials.

 

RÀDIO PALAFOLLS

Prestaran serveis essencials tots els seus empleats.

 

COMUNICACIÓ

Prestaran servei essencials tots els seus empleats.

 

BRIGADA MUNICIPAL D’OBRES I LAMPISTERIA

La Brigada seguirà prestant serveis essencials tot realitzant funcions de desinfecció de la via pública del municipi, amb l’horari i freqüència indicada.

El coordinador de Lampisteria realitzarà teletreball i a la vegada restarà disponible per si sorgís cap incidència de la seva àrea al municipi.

 

OFICINA D’ATENCIÓ AL CIUTADÀ (OAC)

Per tal d’atendre la nova situació, i en especial per reforçar l’atenció telefònica que des de l’Ajuntament es presta a tots els veïns del municipi, així com la que s’està realitzant amb els cossos de voluntaris del municipi, i per dotar a les diferents empreses, establiments i veïns de material de protecció, essencialment mascaretes i vestits de protecció, es reorganitzen les funcions, horaris i empleats que prestaran els seus serveis, per poder garantir tots aquests preceptes.

 

S’amplia l’horari d’atenció telefònica de l’OAC de dilluns a divendres de les 08:00 hores a les 15:00 hores. Davant l’increment de trucades per part dels veïns, i per poder atendre necessitats i dubtes, es re assignaran dos treballadors que cobriran el torn de 15h a 20h de dilluns a divendres. Pel tràmits que es considerin imprescindibles en concertarà cita prèvia.

 

SECRETARIA

Tots els integrants de l’àrea realitzaran teletreball, i el Secretari municipal  combinarà el teletreball amb l’assistència al centre de treball, d’acord amb les necessitats imprescindibles del servei.

 

INTERVENCIÓ

Tots els integrants de l’àrea realitzaran teletreball i la interventora municipal i la Tresorera municipal combinaran el teletreball amb l’assistència al centre de treball, d’acord amb les necessitats imprescindibles del servei.

 

URBANISME

Tots els tècnics de l’àrea, així com una de les administratives, realitzaran teletreball.

 

RECURSOS HUMANS

Tots els integrants de l’àrea realitzaran teletreball i la tècnica de recursos humans  combinaran el teletreball amb l’assistència al centre de treball, d’acord amb les necessitats imprescindibles del servei.

 

PROMOCIÓ ECONÒMICA

Es prestarà mitjançant el teletreball d’una de les tècniques de l’àrea.

 

EDUCACIÓ

Es prestarà mitjançant el teletreball de la tècnica de l’àrea.

 

JOVENTUT

Es prestarà mitjançant el teletreball d’un de les tècnics de l’àrea.

 

BIBLIOTECA

Es fa reassignació de funcions.

 

BORSA DE VOLUNTARIS MUNICIPAL

Hi haurà quatre treballadors que realitzaran funcions de coordinació i de suport de la borsa de voluntaris.

 

Per la resta de treballadors municipals que gaudiran d’un permís retribuït, aquest serà recuperable del 31 de març al 31 de desembre de 2020, ambdós inclosos. A tots els treballadors que tinguin el permís retribuït recuperable se’ls quedaran automàticament anul·lades les sol·licituds de permisos, vacances, hores a compensar que tinguessin demanats o concedits, en el seu cas, en el període durant el qual es trobi en vigor el permís, que serà del 31 de març al 9 d’abril de 2020, ambdós inclosos.

 

Al personal que segueixi prestant serveis mitjançant teletreball o de forma presencial se’ls seguirà aplicant el règim ordinari previst per a la regulació de les sol·licituds de permisos, vacances, hores a compensar que tinguessin demanats o concedits.Número de visites
952
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43