Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
20/05/2024 | 16:58 h
previsio
 
 
20/05/2024 | 16:58 h

Comença la reforma i enjardinament de les rotondes de Palafolls

21 de març de 2022


L’empresa encarregada del servei de jardineria al nostre poble, la palafollenca Fundació Molí d’en Puigverd, ha començat a reformar la desena de giroles que tenim arreu del territori.


En una de les millores incloses en el nou contracte de jardineria, l’empresa es comprometia a refer i enjardinar totes les rotondes que hi ha a Palafolls, tant les que estan en vies principals com també en zones secundàries.

 

De fet la primera de les giroles enllestides ha estat la que hi ha dins el polígon de Can Baltasar, però des de fa uns dies ja es treballa en dues de les rotondes principals. Una la que es troba prop de la Tordera a l’accés més proper a Blanes. L’altra rotonda, on ja s’ha començat els treballs de reforma, és la regula l’accès davant del parc aquàtic i delfinari.

 

L’Ajuntament i la Fundació del Molí d’en Puigverd han coordinat els treballs i, a més, ja fa temps que treballen en els motius de l’enjardinament de les principals giroles del nostre poble. En aquest sentit s’ha volgut aprofitar les decoracions de les rotondes per relacionar-les amb el passat o amb motius de l’àmbit on es troben. Per exemple, la rotonda de la carretera d’accés a la Costa Brava, prop del riu, serà un homenatge al passat i el present agrícola del nostre municipi, coincidint que aquesta girola es troba propera en un dels espais agraris del nostre poble.

 

                                               rotyo.jpg

 

En canvi, la del barri Sant Lluís està pensada per homenatjar als primers habitants que van arribar a aquest barri a mitjans del segle passat.

A Palafolls hi ha una desena de rotondes en total i totes elles seran refetes i decorades. En alguns casos s’aposta per jardineria i per altres, per una decoració més sòbria.
Fins ara aquestes rotondes eren uns elements purament funcionals, però ara es vol integrar-les als espais públics del nostre municipi amb entitat pròpia.

 

L’enjardinament d'aquesta desena de rotondes de Palafolls no suposen una despesa extra, ja que estan incloses com a millora dins del contracte de jardineria, i tampoc han de suposar cap molèstia a la circulació.

 

 

Quines Rotondes?

 

rotondes.JPGNúmero de visites
700
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43