Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/02/2024 | 10:57 h
previsio
 
 
25/02/2024 | 10:57 h

Creixen un 26,7% les donacions de roba dels ciutadans de Palafolls a l'ONG Humana

29 de gener de 2020


A Palafolls, la Fundació Humana ha recollit 21.041 kg de tèxtil usat al llarg del 2019 per a donar-li una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Aquest registre representa un augment del 26,7% respecte a l'any anterior (16.602 kg).


Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit un total de 47.000 peces de roba a Palafolls durant el 2019. La reutilització i el reciclatge d'aquests tèxtils van representar un estalvi de 66 tones de CO₂ a l'atmosfera. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada kg de roba recuperat i no incinerat es deixen d'emetre 3,169 kg de CO₂.

 

Valoració de l'Agencia de Residus de Catalunya

Segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), els residus tèxtils representen el 4,11% del total de residus municipals (163.478 tones el 2018).
Actualment només se'n recull l'11,7% dels residus que es generen a tota Catalunya, una taxa que es pot considerar força baixa fins al moment però que s'espera poder millorar en els pròxims anys.

 

Beneficis del reciclatge tèxtil:


- Benefici ambiental: perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l'any passat van representar un estalvi de 66 tones de CO₂ a l'atmosfera.

- Benefici humanitari: mitjançant l'exportació de bona part de la roba aconsegueixen generar recursos en diversos països per a la cooperació al desenvolupament, especialment a l'Àfrica.

 

La destinació de la roba usada


Prop del 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:

• El 52% es prepara per a la reutilització: el 13% es destina a les botigues de moda sostenible d'Humana a Catalunya i el 39% s'exporta, principalment a l'Àfrica, per a ser venut a preus baixos i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
El 37% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció).
• El 2% són residus impropis (plàstics, cartons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
• El 9% s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final: són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar o valorar energèticament.


Sobre la Fundació


Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització que des del 1987 treballa per promoure la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia, alhora que ajuda localment als territoris més propers.Número de visites
966
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43