Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
04/12/2023 | 08:33 h
previsio
 
 
04/12/2023 | 08:33 h

Del 14 al 18 de maig arriba a Palafolls una nova campanya gratuïta de prevenció del glaucoma i degeneració macular

8 de maig de 2018


Al llarg d'aquests cinc dies s'espera donar resposta a la demanda de la nostra població. El interessats en gaudir de la revisió gratuïta només s'han de personar de 10 a 14 h i de 15 a 17 al recinte del Fòrum Palatiolo davant la unitat mòbil i demanar cita


A càrrec de l'Institut Oftalmològic Tres Torres, i dins el context de la celebració de la Setmana de la Salut a la nostra localitat, del 14 al 18 de maig de 10 a 14 h i de 15 a 17 h es disposarà d'una unitat mòbil al recinte del Fòrum Palatiolo per tal de donar cita i gestionar les revisions que sol·licitin els ciutadans/es que s'hi apropin. L'objecte de la campanya és la prevenció del glaucoma i degeneració macular. 

A la revisió de la unitat mòbil de l' IOTT es mesuren les agudeses visuals en autorefractòmetres, la pressió intraocular en tonòmetre computeritzat i es verifica l'agudesa visual en ullera de proves. Les visites són gratuïtes i es realitzen amb l'objectiu de prevenir aquestes malalties oculars, i alhora fer un estudi de la incidència del glaucoma i de la degeneració macular associada a l' edat entre la població a Catalunya. Per aquest motiu, la campanya s'ha realitzat també a altres municipis del territori català.
Per tal de prevenir l'aparició de glaucoma i la degeneració macular convé sotmetre’s a una revisió completa dels ulls periòdicament, sobretot a partir dels 40 anys. 
El glaucoma és una malaltia ocular crònica en la qual es produeix una pèrdua de visió de caràcter irreversible quan es danya el nervi òptic. Pot donar lloc a una pèrdua parcial de la visió que pot desembocar en ceguesa. Es tracta d'una malaltia silenciosa, que no presenta cap simptomatologia en el seu estadi inicial. Per aquest motiu, és necessari el seu control mitjançant visites periòdiques a l'oftalmòleg.
Pel que fa a la degeneració macular associada a l'edat (DMAE), aquesta s’ha convertit en una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys. És una malaltia progressiva degenerativa que afecta el centre de la retina. 
Al llarg d'aquests cinc dies s'espera donar resposta a la demanda de la nostra població. El interessats en gaudir de la revisió gratuïta només s'han de personar davant la unitat mòbil i demanar cita. 

 Número de visites
1403
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43