Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
24/04/2024 | 23:43 h
previsio
 
 
24/04/2024 | 23:43 h

Dilluns comencen les obres de la nova canonada d’impulsió

3 de febrer de 2022


És una de les obres més importants dels últims anys a Palafolls amb l’objectiu de substituir l’actual canonada que és antiga i provoca molts problemes


Aquest proper 7 de febrer es preveuen iniciar els treballs per instal·lar una nova canonada d’impulsió d’aigua potable. Ho va anunciar l’alcalde de Palafolls Francesc Alemany en la sessió informativa de la passada setmana.

 

L’actual canonada és de fibrociment i provoca moltes pèrdues, problemes i rebentades. Per això s’aposta per posar-ne una de nova que transcorrerà gairebé paral·lela a l’actual, és  a dir, pels carrers Passada, plaça Major, carrer Major i avinguda Pau Casals fins camí del castell.

 

                                                          my-visual_172 (1).png

 

L’actuació permetrà, a més, pavimentar de nou tots els carrers pels que transcorrerà la canonada. D’aquesta manera, un cop acabi l’actuació, els carrers Passada, plaça Major, un tram del camí del Castell i l’avinguda Pau Casals es reasfaltaran, mentre que al carrer Major es reemplaçaran les llambordes actuals.

 

L’Ajuntament de Palafolls i l’empresa que executarà les obres han estudiat fer les obres per trams per estalviar problemes i incidències viàries durant els prop de 4 mesos que es calcula que duraran els treballs.

 

Així es començarà actuant aquest proper dilluns, dia 7 de febrer, al carrer Passada, entre els semàfors i el carrer Jacint Verdaguer.

 

A mitjans de mes començaran els treballs en el tram on cal una major actuació. Es tracta de l’avinguda Pau Casals entre camí del Castell i carrer Girona. En aquesta zona, a banda de la nova canonada, cal actuar a les clavegueres i pluvials, pel que estarà en obres pràcticament quatre mesos.

 

Un cop s’acabin els treballs al carrer Passada es començarà a actuar a la plaça Major, i al carrer Major (en un primer moment fins l’església) on caldrà retirar les llambordes actuals. Seran un parell de setmanes sense trànsit rodat i amb inconvenients als veïns i als negocis. Tot i això, es garantirà l’accés de vianants durant l’actuació.

 

Acabat el carrer Major, es preveu continuar la instal·lació de la nova canonada d’impulsió al tram de Pau Casals entre els carrers Major i Girona, en el que només es tallarà un carril de circulació, per facilitar la mobilitat.

 

Les obres no han de provocar talls en el subministrament d’aigua, ja que la nova canonada es farà al costat de l’actual, que no deixarà de funcionar fins el moment del canvi.

 

Durant les obres hi haurà restriccions de trànsit en diferents vies que aniran canviant segons el tram on s’estigui actuant. Tot i que sempre es tractarà de limitar al màxim les afectacions, caldrà estar pendent de la senyalització excepcional durant aquests propers mesos.

Tot plegat (canonada, reasfaltat, clavegueram i tram de voreres) té un pressupost de prop de 900.000€ que es finançaran amb fons sense que els veïns hagin de fer aportacions extraordinàries.

 

Es preveu que al juny estigui del tot finalitzada la nova canonada i la repavimentació de totes les vies.

 

 Número de visites
986
  • Incidència a la canonada antiga
  • canonada_57463988 (1)
  • 002
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43