Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
03/12/2023 | 12:48 h
previsio
 
 
03/12/2023 | 12:48 h

El 82% de les invitacions de la Festa Major 2021 han estat gaudides per ciutadans de Palafolls

19 d'octubre de 2021


La Festa Major ha posat 9.150 entrades totals a disposició, de les quals es van reservar més de 7.000, i es va fer un ús final de més de 6.500


La regidoria de Participació Ciutadana i la de Transparència han presentat els resultats de l'enquesta de Festa Major, un esdeveniment encara marcat per la pandèmia d'aquests anys, i que ha obligat a seguir de manera estricta totes les mesures de seguretat establertes. En la mostra hi han participat 150 persones (96 dones, 51 homes, i 3 persones que no han definit el gènere) que van anar responent l’enquesta durant les dues setmanes següents a la Festa Major.

 

page-1.png

 

D’entre les circumstàncies imposades per les autoritats sanitàries a causa del virus (distància Interpersonal, aforaments del 70% i registres previs), a Palafolls ha generat força debat la necessitat de fer ús d’un sistema de reserva d’entrades previ, per poder controlar bé els aforaments. Les condicions d’abans de la Covid-19 permetien una gestió més fàcil: qui arribava abans s’asseia, i des de la organització es facilitaven espais i cadires a qui se n’hagués quedat sense.

 

page-8.png

 

Per mirar d’evitar que ningú es quedés sense cadira, complint els paràmetres imposats per les restriccions, l’ajuntament va posar a disposició de la ciutadania una llista d’espera que es va anar buidant donant entrada a gairebé totes les persones de la llista, excepte en el cas del pregó. El resultat ha estat que, del gruix d’invitacions posades a disposició amb el sistema de reserva prèvia, el 82% d’aquestes han estat adquirides per ciutadans de Palafolls; una dada ben satisfactòria, que es completa amb un 8% de malgratencs, i un 3% de gent de Tordera i de Blanes, a banda del 4% d’altres localitats diverses. Aquestes dades no inclouen els concerts de l’alterfesta. 

 

En el cas dels concerts joves de l'Alterfesta, l'aforament va ser menor, degut a la distribució de taules. A més, aquests concerts acostumen a atraure més públic de fora del municipi. D'aquí que el 25% de les entrades adquirides només per l'Alterfesta fossin reservades pels joves d'altres pobles del voltant.

 

Com s’han recollit les entrades?

 

La web de l’ajuntament entrades.palafolls.cat, s’ha consolidat com el portal de referència per a la reserva de localitats. Segons l’enquesta, 92 persones han fet confiança al sistema, mentre que només 4 van anar presencialment a l’EMMiD a recollir-les físicament, o 13 persones van enviar algú en nom seu.

 

page-5.png

 

Aquestes dades responen als 21 esdeveniments que s’han celebrat i que requerien de fer ús d’aquest sistema de cita prèvia, que han sumat un total de 9.150 entrades posades a disposició de la ciutadania. D’aquestes, 7.238 s’han reservat presencialment o a través del portal entrades.palafolls.cat. L’aforament total d’actes (incloent espontanis sense cita prèvia) ha estat de 6.517 localitats.

 

page-6.png

 

La valoració per part de la ciutadania en aquest sentit ha estat molt comprensiva: 103 persones troben adequat el sistema establert per recollir les entrades, davant 24 que hi ha trobat mancances, i 14 que l’han qualificat com a regular. Les xifres són semblants a les que s’han obtingut pel que fa a la recollida d’entrades presencial en els horaris establerts (de 9 h a 13 h, i de 15 h a 19 h). 98 persones l’han valorat positivament, 24 ho han trobat insuficient, i 19 han qualificat l’horari de regular.

 

El Castell de Focs segueix al capdavant de la valoració dels actes

 

page-2.png

 

De les activitats més gaudides per la ciutadania a partir de la mostra obtinguda per l’enquesta, el Castell de Focs repeteix posició al capdavant de tot en la seva segona edició. Més d’un centenar de persones (102) han qualificat aquesta activitat com a Molt bé o bé, seguida del concert dels 80 Principales (84), el monòleg d’en Peyu (71), les Matinades dels Diablesfolls (71), o el Pregó sense el Castell de Focs (66), completant la llista dels cinc primers. El pregó s’ha vist especialment afectat per les restriccions de la pandèmia, ja que s'ha hagut de modificar el format que es va iniciar el 2019 amb un espectacle inicial a la Plaça Major, la baixada del públic caminant acompanyats per les entitats del poble, i el final del Pregó amb el concert, a la Plaça de Poppi. Degut a la Covid, el pregó es va haver de reduir a un espectacle on el públic no interactuava i passava a ser un simple espectador.

 

Ràdio Palafolls i l’Instagram de l’Ajuntament es consoliden com les referències a nivell comunicatiu

 

page-3.png

 

La tasca de la ràdio local de Palafolls, amb l’emissió en directe de programes amb entrevistes i l’estand dedicat a la Festa Major, ha garantit una cobertura que compta una vegada més amb el recolzament de l’ajuntament. En el cas dels canals de l’ajuntament, l’Instagram ha pres la capdavantera pel que fa al consum informatiu del públic palafollenc. Un total de 90 persones han respost a la casella de Ràdio Palafolls, i 86 més a la de l’Instagram de l’Ajuntament, com a mitjans de referència per assabentar-se de tota la informació relativa a la Festa Major. La web de l’ajuntament (51) on hi havia el programa descarregable, i el Facebook de l’ajuntament (49), mantenen un bon nivell de seguiment per part de la gent, que segueix deixant de banda el Twitter (19), cada vegada amb menys participació.

 

El format del programa, avalat per majoria absoluta

 

page-4.png

 

Parlant del Programa de Festa Major, els resultats són diàfans. Pel que fa a la valoració de la mida del format paper, 125 persones han considerat que l’A6 és correcte, mentre que 10 persones han trobat que era un xic petit, i 2 l’han trobat massa gran. La referència a nivell digital indica que 128 persones l’han consultat online, 60 en paper i 6 s’han assabentat dels actes a través de la cartelleria.

 Número de visites
798
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43