Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/04/2024 | 23:44 h
previsio
 
 
13/04/2024 | 23:44 h

El castell de focs, l'estrella del 'Gràcies Palafolls'

28 d'octubre de 2020


La ciutadania i les entitats han valorat molt positivament l'esforç realitzat per l'Ajuntament de Palafolls en aquesta edició especial de la Festa Major 'Gràcies Palafolls', marcada per la pandèmia mundial


Les regidories de Participació Ciutadana, Transparència, Festes i Joventut van presentar dimarts al vespre, davant de les entitats que van participar a la Festa Major, els resultats de l'enquesta de valoració de 'Gràcies Palafolls 2020'. L'informe recupera la iniciativa sorgida l'any passat d'aquestes àrees, per tenir un bon punt de partida i poder millorar de cara a la preparació de la Festa Major del proper 2021.

Per consultar els resultats de l'enquesta es pot accedir mitjançant aquest enllaç.

 

La xifra de participació en l'enquesta d'enguany ha estat de 108 palafollencs, una xifra inferior a la de l'any passat que es fixava en 315. La regidora de Participació Ciutadana, Sònia Gonzàlez explica que "aquesta dada es pot explicar a causa de l'excepcionalitat actual que ha provocat la Covid-19, i la reformulació de la Festa Major 'Gràcies Palafolls'. El compliment de les mesures de seguretat i sanitàries han reduït l'assistència de la ciutadania a un terç, aproximadament, com ha passat a altres municipis".

 

El col·lectiu juvenil, el públic que més ha participat


edat enquesta fm

Es destaca la participació dels joves, d'entre 19 i 29 anys, molt superior als resultats de l'any passat. i representant així un total de 39,8% de la participació total d'enguany. També cal destacar que el col·lectiu de joves palafollencs va estar molt present a la Festa Major, reformulada 'Gràcies Palafolls', tenint una presència especial i molt valorada a les matinades.

 

Les mesures de seguretat, ben valorades per part dels palafollencs

 

Pel que fa a les mesures de seguretat, enguany s'han hagut d'augmentar a causa de la COVID19, per garantir que fos un espai segur i se seguissin així tots els protocols marcats per les autoritats competents. 

Espais FM Valoració

 

La resposta a la pregunta de ‘Com valores els següents aspectes de la Festa Major?’ ha donat els millors resultats. En el cap de la neteja dels espais (66 persones ho han valorat com a molt bé, i 30 com a bé, així com també les ubicacions dels actes i l’organització del públic i cadires (61 persones ho han valorat com a molt bé, i 34 com a bé). Destacar també que un any més la Festa Major va constar d'un Punt Lila, d'acció femenina i per prevenir i informar sobre agressions masclistes. 

Instagram i la Ràdio Palafolls, els principals mitjans de comunicació de la Festa Majormitjans utilitzats fm

 

L'eina comunicativa més utilitzada enguany per seguir els diversos actes de la Festa Major ha estat Instagram amb un 60,4% (un total de 64 persones), mitjà seguit per la Ràdio Palafolls amb un 56,6% (un total de 60 persones). En tercer lloc l'eina més utilitzada ha estat la Web Oficial de l'Ajuntament, amb un 37,7% /un total de 40 persones). L'any passat l'eina més utilitzada va ser Facebook, mentre que aquest any se situa en la quarta posició i  l'ha utilitzat un 34,9% (un total de 37 persones). Finalment, l'eina menys utilitzada ha estat Twitter, amb un 13,2% (un total de 14 persones).

 

El castell de focs, l’estrella de la Festa Major “Gràcies Palafolls”

Detallar les valoracions per dia a dia fa que el consistori pugui recollir una informació més precisa. El dia que més destaca majoritariament és el primer, dissabte 5, exceptuant la baixa valoració que ha obtingut el Pregó a càrrec de Pau Murner (només 18 persones ho han valorat com a molt bé). Acte seguit, la visualització del documental "Gràcies a tu", que ha tingut bona rebuda entre els palafollencs (52 persones ho han valorat com a molt bé, i 15 com a bé) i finalment la valoració del Castell de Focs, va ser l'esdeveniment més valorat de la Festa Major que va destacar per sobre de les altres amb diferència (86 persones ho han valorat com a molt bé), dada amb la que coincideixen les entitats.

 

La ruta històrica també és ben valorada a l'enquesta (27 persones ho valoren amb la màxima puntuació), i en aquest sentit la reunió d'entitats coincideix amb aquestes dades i amb l'encert de l'activitat, tot i que es considera també que de cara a futurs ocasions cal millorar la realització. 


Cal destacar també l'èxit de l'activitat de l'Assassí de la Safanòria, una de les activitats que més concilien totes les edats i és organitzada per l'Espai El Pas.

 

valoracio castell focs
Les actuacions musicals han estat molt presents durant la Festa Major d'enguany, s'han realitzat fins a 12 concerts a diferents espais de Palafolls. 

 

3 activitats mes valorades fm

 

L'actuació més ben valorada va ser el Concert de Roba Estesa, el primer de la Festa Major (43 persones l'han puntuat amb la màxima puntuació), seguit del concert infantil del Pot Petit (39 persones l'han puntuat amb la màxima puntuació) i finalment l'actuació de l'Orquestra Selvatana (38 persones l'han puntuat amb la màxima puntuació). Després del consens trobat amb la reunió d'entitats, que va tenir lloc dimarts al vespre, cal esmentar també que els concerts que es valoren amb menor repercussió són els de Suu i Meritxell Nedermann.

 

Pel que fa a la resta d'actuacions musicals (Orquestra MontGrins, Cesc, Cocktail Tributov, Xavi Sarrià, Sara RoyThe Tyets i El Niño de la Hipoteca) les valoracions majoritàries han estat també positives, tal com es pot veure a la presentació dels resultats adjuntada.Enguany es repeteix l'elevada participació en comentaris i aportacions addicionals enfocades als canvis que s’introduiran a les festes de 2021

 

L'any passat la ciutadania de Palafolls es va mostrar molt proactiva a l'hora de valorar les activitats realitzades durant la Festa Major però també va ser-ho pel que fa a realitzar comentaris i aportacions, que han servit per adaptar més la Festa Major d'enguany, tot i l'excepcionalitat, a la ciutadania. I fer-ho així més participatiu. Aquest any, s'han recollit fins a 82 opinions i aportacions. Se'n destaquen les següents:

  • Esperem que sense Covid sigui més fàcil programar la festa major. Que siguem dels pocs pobles que s ha pogut fer ja diu suficientment la capacitat d'esforç i compromís que aquest govern ha tingut envers els ciutadans. Gràcies!
  • Amb la situació que estem passant, ha estat una festa major molt correcta, actes per a totes les edats. Esperem poder retornar a la festa major de sempre el proper any. Gràcies.
  • Los conciertos y grupos de música se deberian escoger por votación popular, que el ciudadano pudiera escoger. Por otro lado dar mis felicitaciones a la Organización. Ha sido todo un éxito... todo muy controlado y limpio . Gracias!
  • Proposem fer samarretes i mocadors.
  • Més propostes infantils al cap de setmana
  • S'hauria de controlar millor les entregues d'entrades, no pot ser que hi hagi gent que tingui entrades per dos actes simultanis, i que tinguis cadira a les files de darrere i davant teu hi hagi cadires lliures.

Des del consistori es valora positivament l'allau d'aportacions i opinions, que sens dubte han de servir per millorar i fer una Festa Major més participativa.

 


Número de visites
742
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43