Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/03/2024 | 04:14 h
previsio
 
 
05/03/2024 | 04:14 h

El Conseller de Territori visita Palafolls en la presentació de la nova promoció d'Habitatge de Protecció Oficial al municipi

24 de març de 2023


Paral·lelament, s'ha presentat també el projecte de transformació de l'accés amb semàfors al nucli de Les Ferreries en una gran rotonda


Aquest matí, l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha rebut el Conseller de Territori, Juli Fernàndez, i el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas, per la presentació de dos projectes estratègics al municipi: la futura promoció d'un nou parc de 70 habitatges de lloguer de protecció oficial i la nova rotonda d'entrada a Palafolls, que ha de transformar l'accés amb semàfors de la carretera B-682 al nucli de Les Ferreries.

 

En la presentació de la nova promoció d'Habitatge de Protecció Oficial, l'alcalde Francesc Alemany ha recordat que el projecte es dividirà en dues fases: la primera, de 20 habitatges sostenibles promoguts pel consistori (2.140 m2 de sostre i 213 m2 d'aparcament), que es desenvoluparan entre aquest any i el vinent.

 

En una segona fase, s'hi afegiran 50 habitatges sostenibles (5.786 m2 de sostre i 464 m2 d'aparcament), cedits a l'Incasòl. Més endavant, se n'hi sumaran 70 més de titularitat privada però també de protecció oficial, que s'hauran de desenvolupar abans de la construcció d'habitatge de renda lliure.

 

Cal recordar que Palafolls no només ha estat seleccionat d'entre més de 300 propostes per al finançament del Programa d'ajuts de construcció d'habitatges d'arrendament social en edificis energèticament eficients que preveu el Pla de recuperació, transformació i resiliència; sinó que és la primera proposta seleccionada a nivell de Catalunya.

 

22077-RIERA BURGADA-PALAFOLLS-PHOTOCALL-302x228cm.jpg

 

D'aquesta manera, el Sector 29, l'àmbit situat entre l'Avinguda Pau Casals i l'Institut Font del Ferro, disposarà de 25.500 m2 de vialitat, 5.250 m2 d'aparcament, 23.600 m2 de zona verda i 2.670 m2 corresponents a la riera. 10.040 m2 aniran destinats als equipaments docents de l'Institut Font del ferro i 2.400 m2 al nou equipament de salut. Respecte a l'habitatge, 9.240 m2 seran per pisos de protecció oficial i 16.800 m2 per habitatges de renda lliure.

 

L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha manifestat que l'objectiu és "disposar de política d'habitatge com a municipi i poder treballar amb els col·lectius més necessitats com poden ser els joves o la gent gran. Això per nosaltres era un projecte importantíssim i avui, per fi, el podem presentar amb la presència del Conseller".

 

Per la seva banda, el Conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha explicat que "aquesta és una passa significativa dins de l'estratègia del Govern de la Generalitat, que compta aquest any amb la incorporació de 10.000 habitatges de lloguer social en tot el parc de Catalunya, i 70 d'aquests estan a Palafolls. Per tant, és una manera d'avançar i garantir que el dret a l'habitatge sigui un dret real i efectiu".

 

En l'acte també hi ha participat la directora de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau, i la directora de l'Institut Català del Sòl (INCASOL), Maria Sisternas.

 

Una nova rotonda per un millor accés a Palafolls

 

D'altra banda, en la visita del Conseller de Territori i el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya també s'ha aprofitat per presentar el projecte que ha de transformar l'accés amb semàfors de la carretera B-682 (de connexió entre Palafolls, Malgrat de Mar i Blanes) al nucli de Les Ferreries.

 

Tot plegat, es convertirà en una rotonda que oxigenarà el trànsit de vehicles que van o tornen de Blanes en moments crítics, com ara l'estiu, i facilitarà la mobilitat cap al barri de Sant Lluís i Malgrat de Mar.

 

Aquest projecte neix d'una iniciativa del Govern municipal, després que el temporal Glòria ensorrés la carretera local d'accés a Blanes (el pont de la BV-6001) el passat 2020 i el popular accés dels semàfors passés a ser el punt de connexió més important amb la Costa Brava sud. Després de dos anys de treball amb el Departament de Mobilitat, el consistori ha aconseguit arrencar el compromís de licitar l'obra i la reserva econòmica a càrrec del Govern català.

 

ACTUALITAT_rotonda.jpgNúmero de visites
976
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43