Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/03/2024 | 05:04 h
previsio
 
 
05/03/2024 | 05:04 h

El consistori es reuneix amb els veïns de les Conquilles pel conflicte amb Visoren

17 de gener de 2023


L'empresa ha anunciat un increment en el preu del rebut del gas per la comunitat veïnal que viu en habitatges de protecció oficial


L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, acompanyat de la primera tinenta i el segon tinent d'alcaldia, Susanna Pla i Jordi Villaret, es van reunir aquest cap de setmana passat amb els veïns i les veïnes de la zona de les Conquilles, afectats per la gestió de l'empresa Visoren respecte als habitatges de protecció oficial on viuen.

 

Les seves queixes sobre la manca de manteniment i desatenció per part de l'empresa, venen de lluny. El consistori ja fa unes setmanes que hi ha posat fil a l'agulla i treballa amb els veïns i les veïnes per revisar les seves condicions d'habitabilitat. L'últim cas, però, ha estat l'avís d'una pujada en el rebut del gas. Visoren ha comunicat un augment en el cost dels subministres de caràcter retroactiu (2022), així com una nova tarifa per l'any 2023. Un increment que, en alguns casos, supera en un 200% la xifra anterior.

 

Francesc Alemany ha explicat que l'Ajuntament ja hi està treballant des de dos àmbits: pel que fa al contracte municipal amb l'empresa i a través de l'assessorament als veïns i les veïnes amb el seu contracte particular. L'alcalde ha recordat que "són qüestions diferents, en documents diferents i amb condicions diverses. Caldrà, primer de tot, aclarir les circumstàncies d'ambdós casos, però són dues vies que han de confluir i treballar de manera coordinada".

 

"La comunitat veïnal de les Conquilles té un neguit molt important amb l'augment de la despesa enèrgica, que consideren desproporcionat, amb el caràcter retroactiu d'aquest i pel que fa a la manca de manteniment de Visoren, que té un efecte negatiu en el seu dia a dia en els habitatges", assegura Alemany.

 

Imatge_web (26).jpg

 

De moment, l'enginyer i l'aparellador municipal ja han visitat les instal·lacions comunitàries dels habitatges, per revisar-ne els aspectes tècnics i valorar l'oportunitat d'elaborar un informe. El consistori treballarà també amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i ja ha posat a disposició dels i les llogateres el servei de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), per tal que puguin rebre assessorament i resoldre els seus dubtes.

 

El cas de Palafolls no és l'únic

 

La pujada de preu del rebut del gas als veïns i les veïnes de la zona de les Conquilles de Palafolls no és un cas aïllat. Els municipis de Tiana, Sant Pol de Mar, Cunit, Calaf i Sant Fost de Campsentelles també han denunciat aquesta problemàtica amb l'empresa Visoren.

 

L'alcalde de Palafolls ha manifestat la disposició del consistori a treballar conjuntament amb els altres municipis, per fer front comú, coordinar-se i compartir problemàtiques. Abans, però, caldrà revisar les circumstàncies de cada cas, que probablement no seran idèntiques en totes les poblacions.

 

Francesc Alemany ha explicat, també, que l'empresa va notificar la pujada de preu prèviament al consistori, com una "regularització de preus". L'alcalde de Palafolls va demanar que es tinguessin en compte les circumstàncies i les necessitats de la comunitat veïnal palafollenca que viu en habitatges de protecció oficial. Alemany ha assegurat que, un cop estudiats tots els detalls, el consistori es posarà en contacte amb Visoren.Número de visites
601
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43