Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/04/2024 | 02:54 h
previsio
 
 
13/04/2024 | 02:54 h

El consistori inaugurarà l'espai de dol perinatal el 15 d'octubre

23 de setembre de 2022


Les persones que hagin patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal disposaran d'una nova zona habilitada al cementiri municipal


Ahir al vespre, en el marc del Ple ordinari del mes de setembre, es va informar de l'habilitació, el proper 15 d'octubre, de l'espai de dol perinatal i gestacional al cementiri de Palafolls. Una proposta que ja va ser presentada i aprovada anteriorment, de manera unànime, per part de tots els i les regidores de l'Ajuntament.

 

La primera tinenta d'alcaldia, Susanna Pla, va explicar que, coincidint amb el Dia Internacional de la mort gestacional, perinatal i neonatal, es farà un acte d'inauguració d'aquest petit espai de reconeixement i homenatge.

 

La zona es crearà en un dels parterres de la part nova del cementiri, on hi ha la fossa comuna ja habilitada per aquests casos. L'1 de novembre s'hi instal·larà, també, una placa amb un missatge. Pla va anunciar que serà un espai molt diferenciat de la resta, que també comptarà amb un ametller.

 

Disseny sense títol (12).jpg

 

En la sessió ordinària d'ahir també es va donar compte de l'adjudicació del contracte del servei de recollida, acollida i assistència d'animals domèstics de companyia i d'animals salvatges urbans abandonats i/o perduts a la via pública. L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va informar que, amb aquest nou format, quedarà la gestió reglamentada a partir de l'1 d'octubre.

 

Altres aprovacions


D'altra banda, es va aprovar la liquidació del servei municipal d'abastament d'aigua potable presentada per l'empresa Agbar Sociedad General de Aguas de Barcelona. L'any 2021 es tanca amb un saldo a favor de l'Ajuntament de Palafolls de 102.639,35 euros, un fet que representa un increment positiu respecte a l'any anterior.

 

L'alcalde, Francesc Alemany, va explicar que aquesta tendència hauria de veure's àmpliament confirmada de cara al proper any per la connexió del polígon industrial a la xarxa municipal, tant pel que fa a l'aigua potable com a la de clavegueram.

 

També ahir es va aprovar per unanimitat el reglament regulador dels símbols, els honors, les distincions i l'agermanament de l'Ajuntament de Palafolls. Un contingut final que s'ha treballat de manera conjunta amb tots els grups municipals després de la redacció de l'avantprojecte.Número de visites
707
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43