Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
10/12/2023 | 01:50 h
previsio
 
 
10/12/2023 | 01:50 h

El curs escolar 2020-21 arrencarà amb mesures per descongestionar el trànsit en hora punta i estrenarà una zona de «petó i adéu»

4 de setembre de 2020


La regidora Susanna Pla, el regidor Jordi Villaret, la Policia Local i els serveis educatius han presentat aquest matí aquest pla pilot


La primera tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Susanna Pla, el segon tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Jordi Villaret, la Policia Local i els serveis educatius, han presentat aaquest matí el pla pilot per a la nova mobilitat als centres educatius. Es tracta d'un treball conjunt amb la comunitat educativa del municipi,que ha estat treballant durant les darreres setmanes per oferir una alternativa a la tradicional situació de col·lapse circulatori que es produeix a l'hora punta a les àrees de les escoles i l'institut. Aquesta situació suposa un perill per a la seguretat dels nostres infants i joves.

 

Com serà la circulació a partir d'ara a la zona de les escoles?

Educació ha marcat un horari durant el qual s’aplicaran restriccions en la circulació a l'àrea de les escoles de Mas Prats i Les Ferreries, i també a l’àrea de l'Institut. L’horari d’aquestes restriccions és el següent:

 

Escoles Mas Prats i Ferreries:

Matí: 8:30 h a 9:15 h

Tarda: 16 h a 17 h

 

Institut Font del Ferro:

Matí: 7:30 h a 8:10 h

Tarda: 14 h a 14:50 h

 

Hi haurà una novetat important: l’estrena de les zones de «petó i adéu» (o «P+A»). Aquestes zones, properes a les escoles, serviran perquè les famílies s'aturin un moment, s'acomiadin de l'infant i marxin tot seguit.

 

El mapa marca un seguit de zones que queden pacificades al trànsit per tal de poder habilitar espais segurs de pas per a les persones. En aquest sentit, també es repintaran les cruïlles que envolten els centres educatius i els passos de vianants de color vermell; l’objectiu és reforçar el missatge als conductors que cal extremar les precaucions en aquella zona.

 

Una altra novetat que ha impulsat l'Ajuntament és la senyalització dels passos de vianants de la zona. Ho ha fet mitjançant la introducció de pictogrames intuïtius per afavorir la inclusió de tot l’alumnat i l'eliminació de barreres arquitectòniques, elevant els passos de vianants de forma única.

 

És important assenyalar, però, que l'activitat a les escoles en aquest nou curs 2020-21 estarà condicionada per l'evolució del coronavirus, i que des de l'Ajuntament se segueix treballant per poder adaptar al màxim les infraestructures, sempre en consonància amb tota la comunitat educativa.

Número de visites
1306
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43