Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/03/2024 | 05:48 h
previsio
 
 
05/03/2024 | 05:48 h

El Govern de Palafolls farà realitat l’accés al geriàtric de Palafolls

13 de maig de 2021


El consistori treballa en reordenar la zona i fer-la segura per als usuaris


Garantir un accés digne i segur al geriàtric de Palafolls, a Sant Lluís, és un dels principals reptes d’aquest mandat. Es tracta d’una demanda que es remunta a l’any 2013, i que ha estat sostinguda també per prop de 900 signatures ciutadanes. 

 

Ja s’han realitzat algunes actuacions com la projecció de quatre passos de vianants a la carretera 6001 (d’accés a Malgrat, a la zona de la rotonda) durant el primer semestre de 2020, i ara l’Ajuntament fa un pas més enllà. 

 

Després d’un llarg període de negociació política, i la intromissió de la pandèmia, el projecte per poder dotar d’un pas de vianants al geriàtric de Palafolls veurà finalment la llum enguany, gràcies a un acord definitiu entre l’Ajuntament de Palafolls i la Diputació de Barcelona, que es repartiran els costos de les actuacions previstes.

 

Com es reordenarà la zona?

Els treballs previstos es desenvoluparan a la carretera 6002 (propietat de la Diputació), que és la que baixa del complex Marineland, abraçant la cara est del barri de Sant Lluís. Just a l’alçada de les escales que hi ha actualment d’accés a l’aparcament de sorra, es dibuixarà el pas de vianants, que permetrà travessar de manera segura la carretera per accedir al geriàtric.

 

Efectivament, l’actuació no es limitarà a pintar la calçada i prou. De fet, se’n derivaran més intervencions, que s’efectuaran al mateix temps.

 

D'una banda, la necessitat d'executar dues voreres: l'una que endreci el marge contigu a l'edifici del geriàtric (tot eliminant les barreres arbòries existents com ara arbustos i una tanca vegetal), i l'altra, la que recorrerà el marge de l'aparcament de sorra de la Figuerassa que toca amb la carretera.

 

La creació d’aquesta darrera vorera provocarà que l’Ajuntament arrangi l’actual aparcament de sorra de la Figuerassa (anivellament i adequació per a persones amb necessitats especials de mobilitat). El consistori també transformarà les escales actuals d’accés a aquest aparcament en una rampa apta també per a persones amb dificultats, tenint en compte la idiosincràsia de l’equipament sanitari. L’execució de les voreres també incidirà sobre els accessos actuals en vehicle a l’edifici del geriàtric (aparcament).

 

                                  geriatric

 

A partir d’aquesta proposta que ha estat validada tant per l’Ajuntament com per la Diputació de Barcelona, el projecte entrarà en fase de licitació durant els mesos vinents perquè les millores substancials previstes ara siguin una realitat com més aviat millor. El consistori donarà a conèixer l’esforç econòmic que suposa aquesta operació tan bon punt s’ultimin els darrers serrells del projecte.Número de visites
658
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43