Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
03/12/2023 | 12:14 h
previsio
 
 
03/12/2023 | 12:14 h

El Govern desautoritza temporalment la pràctica del 'Joc del Bingo' al Casal d'Avis del Centre

11 d'octubre de 2019


L'Ajuntament respon així als aldarulls dels darrers dies, i dóna un termini màxim de 3 mesos a la Junta General de l'Associació d'Avis de Palafolls perquè adopti un acord sobre com es desenvoluparà a partir d'ara el joc.


La Policia Local de Palafolls ha fet entrega aquest matí al president del Casal d'Avis del Centre, del decret que desautoritza temporalment a l'entitat que presideix la pràctica del Joc del Bingo. La desautorització és la conseqüència directa dels aldarulls que s'han produït entre el 3 i el 9 d'octubre en aquest casal, entre les faccions partidàries i les detractores del Joc del Bingo.

 

Correspon a l’autoritat municipal promoure el principi bàsic de convivència i respecte, i també evitar qualsevol actitud o pràctica que conculqui el dret a la convivència ciutadana pacífica. En aquest sentit, la polèmica produïda al voltant d'aquesta activitat, ha posat en dificultats la defensa d'aquest esperit que també expressa l'article 11 de l'Ordenança de Civisme.

 

Com a principal garant del manteniment de l'ordre públic, de la convivència i el respecte, el consistori ha donat un marge de tres mesos a la Junta General de l'Associació de Jubilats de Palafolls, perquè adopti un acord definitiu sobre els termes i condicions sota les quals es durà a la pràctica el Joc del Bingo en aquest equipament, que és de titularitat municipal. La notificació del decret s’ha fet al Casal d’Avis del Centre, que és on s’han produït els incidents.

 

L’Ajuntament recorda que tal com recull la darrera instrucció aclaratòria de la normativa relativa a la llei del Joc, publicada durant els darrers dies, sí que és possible practicar el Joc del Bingo amb circulació monetària però sempre que aquesta no superi la xifra total de 20€. És per això que s’esperarà els tres mesos per rebre la proposta que elabori aquest col·lectiu. Tanmateix, la desautorització temporal és conseqüència directa de l’incompliment de l’Ordenança de Civisme, com apuntàvem abans.

 

El Casal d’Avis de Sant Lluís, en ‘stand by’, a l’espera de la renovació de la junta

 

D’altra banda, el Casal d’Avis de Sant Lluís també roman circumstancialment inactiu. La causa és la renúncia de l’actual Junta Directiva. L’entitat tornarà a funcionar un cop renovi els càrrecs de la junta d’aquest casal, després de convocar-ne l’assemblea corresponent.Número de visites
685
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43