Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/02/2024 | 10:45 h
previsio
 
 
22/02/2024 | 10:45 h

El Govern presenta el projecte de rehabilitació de la piscina municipal, amb nous usos més enllà de l’oci

3 de setembre de 2021


Entre els objectius principals, hi ha el de solucionar les pèrdues entre 2,5 milions i 3 milions de litres anuals (15.000 i 30.000 litres d’aigua diaris)


El Govern municipal rehabilitarà la piscina municipal durant els propers mesos. La voluntat d’aquesta iniciativa és la d’acabar amb el malbaratament extraordinari d’aigua i els riscos associats amb una instal·lació de més de 30 anys amb deficiències acumulades històriques.

 

Després de presentar el projecte als grups de l’oposició i a les associacions de veïns, l’equip de govern ho fa ara al gruix de la ciutadania.

 

Per què una rehabilitació?

 

Tal com es va explicar durant el ple del mes d’abril, l’equipament pateix deficiències importants i històriques de manteniment, que n’han deteriorat l’estat principalment en tres àmbits: el circuit d'aigua, els vasos de la piscina i la sala de màquines.

 

Després de mesos treballant-hi, des dels serveis tècnics del consistori s’ha decidit superar la política de pedaços i endegar un projecte de rehabilitació de tota la piscina; és a dir, tornar-la a fer de nou aprofitant tots aquells elements que encara puguin ser útils.

 

D’aquesta manera es complirà tant amb l’objectiu prioritari de solucionar les pèrdues entre 2,5 milions i 3 milions de litres anuals, i s’acabarà amb la filtració d’aigua freàtica a la superfície, i els diversos episodis d’irritacions oculars i cutànies provocats per la descompensació en el clorat de la piscina, associats a les fuites d’entre 15.000 i 30.000 litres d’aigua diaris, unes xifres ara mateix insostenibles.

 

En què consisteix el projecte?

 

El projecte contempla aprofitar l'actual ubicació i reconstruir tant el vas de la piscina gran com totes les instal·lacions adjacents (paviment, canonades fins a sala de màquines, etc..). En aquest replanteig integral es modernitza l'equipament reduint fondària, permetent així nous usos (salut, esportius, etc.) per diferents col·lectius, alhora que també té en compte l’accés a les instal·lacions i a la mateixa piscina per usuaris amb diferents necessitats funcionals de mobilitat. Pel que fa a la piscina petita, es planteja refer i ampliar-la per fer-la més accessible a les diferents necessitats, segons franges d’edat, del públic infantil.

 

El projecte s’adjudicarà a través d’una licitació que es farà pública amb un preu de sortida aproximat de 350.000€.

 

Una piscina que vagi més enllà de l’oci, el principal repte

 

El govern municipal vol aprofitar l’oportunitat que genera la rehabilitació de la piscina, per ampliar-ne els usos, que fins ara s’han limitat bàsicament a l’oci durant dos mesos d’estiu: juliol i agost.

 

En aquest sentit, el projecte que s’ha presentat inclou l’opció potencial de temperar l’aigua per tal d'ampliar sensiblement el temps de servei fins a 6 mesos, oferint la possibilitat que tant les escoles com altres col·lectius en puguin fer un ús més enllà del de gaudi durant els dos mesos d'estiu, complementant l’oci amb propostes d’altres tipus vinculades a la formació, l’esport, la salut, activitats diverses, etcètera.

 

Visualitza el plànol del projecte

 

Projecte de Piscina Municipal

 Número de visites
1076
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43