Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
17/06/2024 | 09:25 h
previsio
 
 
17/06/2024 | 09:25 h

El nou dipòsit d'aigua de Sant Lluís reduirà els talls de subministrament al barri

30 de març de 2023


La construcció serà una realitat durant l'any 2024 i tindrà una capacitat de 1.000 m3, molt superior a l'actual


Aquest matí, l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, acompanyat de la primera i el segon tinent d'alcaldia, Susanna Pla i Jordi Villaret, han rebut la visita del president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, per la presentació del projecte del nou dipòsit d'aigua de 1.000 m3 de capacitat al barri de Sant Lluís.

 

Des de l'Ajuntament de Palafolls, i en el marc de la feina feta per posar al dia la xarxa d'abastament d'aigua al municipi amb accions com la renovació de la canonada d'impulsió, s'ha negociat un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per aquest projecte, que hauria d'estar enllestit i en funcionament durant l'any 2024.

 

Amb aquesta iniciativa, el consistori dona resposta a una part de les queixes històriques dels veïns i les veïnes de Sant Lluís, en relació amb els talls en el subministrament d'aigua. Els talls generals al barri es deuen al fet que la xarxa de distribució existent, de molt baixa qualitat, ha quedat obsoleta. A més, l'actual dipòsit és petit i poc operatiu, i no pot cobrir una mínima reserva per garantir el subministrament d'aigua en baixa pressió als habitatges quan es produeixen els talls generals.

 

La construcció d'aquest nou dipòsit, amb una capacitat molt superior a l'actual (150 m3), permetrà garantir el subministrament a la ciutadania mentre es reparen les avaries o durant les intervencions generals, com a mínim durant les primeres 24 o 48 hores.

 

2_Xarxa_Proposada_Portada_Aigua_Sant_Lluis_page-0001.jpg

 

L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha explicat que "la necessitat de tenir un dipòsit que abasteixi tot aquest àmbit territorial i permeti que, quan hi hagi una avaria, no haguem de tallar constantment l'aigua a tot el barri sencer perquè no tenim la capacitat d'autonomia, era una prioritat a nivell d'Equip de govern. Ara, amb aquest nou dipòsit, quan hi hagi averies generals no afectaran al barri de Sant Lluís, perquè tindran dia i mig de marge i el subministrament garantit".

 

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, ha manifestat que "el fet d'arribar a un acord amb l'Ajuntament de Palafolls és un vot de confiança, per part seva, cap al Consell Comarcal, i una possibilitat de col·laborar en el futur en d'altres infraestructures. L'Ajuntament decideix col·laborar amb nosaltres en una àrea tan important com és Medi Ambient, d'un recurs hídric tan important com és l'aigua i d'un servei tan important com pot ser la gestió en alta pressió, i això cal posar-ho en valor".Número de visites
724
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43