Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/04/2024 | 23:56 h
previsio
 
 
13/04/2024 | 23:56 h

El Parc de les Rentadores lluirà fins a tres escultures

24 d'abril de 2018


Aquesta setmana la brigada municipal ha començat a preparar el terreny que ha d'assentar les diferents escultures que hi ha previst que hi hagi al nou Parc de Les Rentadores. Tal com s'ha informat des dels inicis de les obres aquest emplaçament del nostre municipi ha de respondre a usos dispars com són el de l'estacionament, al de l'organització d'esdeveniments o a la de parc verd. 

Les escultures que s'han de donar cita a l'emplaçamet i que compartiran protagonisme amb el mural que ret homenatge a les dones que anaven a rentar al roba antigament a la riera del voltant són l'obra DNA de fang cuit de A.Ginestet i un homenatge a l'obra "El pedastal del món" de Piero Manzoni.  Mundialment famosa l'obra original és un pedestal cúbic al revés la idea de la qual és la de sostenir i presentar el món sencer com l'ideal d'obra d'art. El nom original de la proposta artística és Socle du monde del 1961 feta en ferro i bronze. Als anys seixanta, Piero Manzoni va crear escultures vivents i bases màgiques que com a pedestals feien art tot el que s'hi col·locava al capdamunt. 

La tercera escultura serà un monolit en el que el plom i la il·luminació en seran els trets distintius. 

Amb aquesta intervenció, els murals, la marquesina i l'enjardinament que tindrà lloc a finals dels mes de maig, s'espera donar visibilitat a l'abast de la proposta urbanística.Número de visites
1757
  • Instal·lació escultures Parc de Les Rentadores
  • Escultura DNA de A.Ginestet, Parc de Les Rentadores
  • Piero Manzoni, Base of the World, 1961
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43