Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:19 h
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:19 h

El ple aprova mesures per reduir els rebuts de l’aigua a particulars

31 de juliol de 2017


El ple d’aquest últim divendres va aprovar una reestructuració de les tarifes de l’aigua potable per a particulars amb la que es preveu una rebaixa del rebut de l’aigua per a uns 700 abonats del nostre municipi.

Segons els càlculs de la Regidoria de Serveis la rebaixa pot arribar a un 20% de la factura de l’aigua gràcies a les mesures aprovades divendres.

En concret el consistori ha aprovat ampliar el límit del 2n tram de consum d’aigua, que fins ara era de 15m3, als 20m3.


Fins ara els abonats que consumien entre 15 i 20m3 d’aigua, incorrien a la tarifes corresponent al 3r tram, amb un cost més elevat que el que paguen els qui consumeixen menys de 15m3. Ara, però, amb les noves tarifes, el llindar del 2n tram passarà a ser de 20m3.


Es calcula que, dels 3.800 abonats que hi ha a Palafolls, uns 700  consumeixen de mitjana entre 15 i 20m3 d’aigua, pel que es veuran directament beneficiats de les mesures aprovades divendres amb una rebaixa dels rebuts domiciliaris.


A més, hi haurà bonificacions per a les famílies nombroses a partir de 4 membres i per a jubilats i pensionistes, amb consonància amb l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament.

A banda d’aquesta modificació, Sorea i l’Ajuntament també han acordat la creació d’una nova tarifa per a casos de fuites d’aigua A domicilis. Fins ara aquestes incidències es pagaven segons les tarifes normal, mentre que a partir d’ara existirà un preu especial, més reduït que s’aplicarà sols en aquest tipus d’incidència.


Fruit d’aquesta negociació, i del canvi aprovat aquest divendres, es rebaixarà també el cost de la revisió de comptadors d’aigua per a abonats palafollencs.


Aquestes bonificacions i rebaixes en els rebuts dels particulars es compensaran, però, amb un augment del cost de l’aigua industrial i comercial.


Les noves mesures i tarifes es van aprovar amb el vot a  favor de l’equip de govern municipal (PSC, EUiA-ICV, Martí Victòria) i l’abstenció d’ERC i d’Óscar Bermán.Número de visites
2843
  • Sorea és l'empresa concessionària a Palafolls
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43