Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:36 h
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:36 h

El ple de l'Ajuntament aprova un nou Pla de Joventut (2021-2025) centrat a facilitar la realització del projecte de vida del jove

23 de setembre de 2021


El pla és un treball que entra en el detall de les problemàtiques que preocupen els joves, a través de la definició d'una sèrie d'actuacions establertes per una diagnosi prèvia


El ple de l'Ajuntament de Palafolls ha aprovat en aquesta sessió de setembre el nou Pla de Joventut, que allargarà la seva vigència d'actuació fins el 2025. En la seva elaboració hi han estat treballant principalment l'Àrea de Joventut del consistori amb la col·laboració d'altres departaments, com ara el d'Educació o Entitats.

 

En l'estructura del Pla es contemplen tres estadis: una diagnosi de la realitat juvenil al municipi, el disseny de la intervenció i, finalment, la definició del seguiment de les mesures i el pla d'avaluació.

 

La regidora Susanna Pla ha encapçalat, conjuntament amb els professionals de l'Àrea de Joventut, les tres sessions del grup motor que han portat a quatre grups de discussió que han estat treballant en aquesta diagnosi prèvia, imprescindible per dotar d'un bon fonament aquest pla.

 

La diagnosi ha descobert problemes i preocupacions en diversos àmbits que involucren el jovent: l'educació, l'habitatge, el treball, la salut, la cultura, l'emancipació i la cohesió social i la mobilitat. D'aquí n'han sortit una sèrie d'objectius molt ambiciosos que conformaran el treball principal en el qual es centrarà aquest Pla de Joventut.

Aquest treball girarà al voltant de quatre eixos estratègics:

 

-El foment d'un procés d'emancipació on els joves tinguin tota la formació possible, i oportunitats d'ocupació laboral per poder tenir un accés digne a l'habitatge.

-Fer que Can Batlle esdevingui el referent del jovent de Palafolls, millorant les instal·lacions i promovent l'autogestió per part del jovent.

-La transformació social i cultural, a través del foment de la cultura juvenil, la participació d'aquest col·lectiu, i la promoció de la salut, la igualtat i la cohesió.

-Finalment, la mobilitat. Cal que els joves de tot el municipi, visquin on visquin, puguin tenir igualtat d'oportunitats a l'hora de tenir accés als recursos i serveis que ofereix el poble. Així doncs, és molt important incidir en les polítiques de transport públic i fer-les accessibles als joves, i a l'entorn.

 

L'aplicació de totes les mesures que contempla el pla s'aniran avaluant a partir de tres procediments: l'avaluació continuada (tot just al finalitzar les activitats o les accions), l'anual (una revisió amb certa perspectiva al cap de l'any), i l'avaluació final (quan acabi la vigència del pla).Número de visites
732
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43