Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
14/04/2024 | 01:26 h
previsio
 
 
14/04/2024 | 01:26 h

El procés de consulta sobre la mobilitat al nucli del municipi finalitza amb un total de 1.393 vots i un índex de participació del 17,132%

5 d'octubre de 2022


La població de Palafolls decideix no aplicar cap dels canvis de circulació proposats després de les obres de la canonada d'impulsió


Després del recompte dels vots en paper d'ahir a la tarda, l'Ajuntament presenta els resultats finals de la consulta de participació ciutadana: els palafollencs i les palafollenques han decidit no aplicar els canvis de circulació proposats a l'avinguda Costa Brava, el carrer Ramon Turró i l'avinguda Ribera de la Burgada, després de les obres de substitució de la canonada d'impulsió.

 

Del 19 de setembre al 2 d'octubre, han votat un total de 1.393 persones majors de 16 anys i empadronades al municipi. D'aquests vots, 144 han estat en paper, dipositats a l'urna que s'ha habilitat durant aquest període a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, i 1.249 han estat registrats de manera telemàtica a través del portal web consulta.palafolls.cat. Aquestes xifres suposen un índex de participació del 17,132%, d'un total de 8.131 persones censades i amb dret a vot.

 

L'Ajuntament de Palafolls valora molt positivament la rebuda i la participació registrada en aquest procés de consulta. Es tracta d'una iniciativa que s'ha realitzat per primera vegada en urnes, des que l'actual Govern va introduir la Participació Ciutadana a Palafolls amb els processos de Sant Lluís i Santa Maria, realitzats durant aquest mandat.

 

El percentatge de participació es situa en una franja alta en comparació amb la tònica habitual de consultes similars en l'àmbit local, fet que suposa un orgull per al municipi. Segons el resum executiu de Neòpolis, la consultoria sociopolítica gestora de la consulta, l'índex de participació a Palafolls (17,132%) se situa 8 punts per sobre de la mitjana de participació en municipis d'entre 5.001 i 10.000 habitants.

 

Imatge_web (3).jpg

 

1. Estàs d'acord en mantenir el sentit únic de circulació a l'avinguda Costa Brava?

 

El procés participatiu que s'ha dut a terme a Palafolls ha constat de tres preguntes, aquesta era la primera. Amb un percentatge del 58,579% (816 vots), la resposta més votada ha estat la del "no": "No hi estic d'acord, i vull que aquesta via torni a ser de doble sentit (amb la conseqüent pèrdua de places d'aparcament)".

 

Un 41,421% dels enquestats (577 vots) ha contestat que , que està d'acord en mantenir el sentit únic de circulació amb la conseqüent ampliació de places d'aparcament.

 

2. Estàs d'acord en mantenir el doble sentit de circulació al carrer Ramon Turró?

 

En aquest cas, l'opció més votada també ha estat la del "no", "no hi estic d'acord, i vull que aquesta via torni a ser de sentit únic", tot i que només per tres vots de diferència. 698 veïns i veïnes han respost que no (50,108%) i 695 que sí (49,892%).

 

3. Estàs d'acord en mantenir el sentit únic de circulació a l'avinguda Ribera de la Burgada?

 

L'última pregunta de la consulta presentava tres possibles respostes diferents. Amb un 65,757% dels vots, l'opció més votada ha estat la del "no": 916 vots favorables per tal que l'Avinguda Ribera de la Burgada torni a ser de doble sentit de circulació.

 

358 persones han votat que sí que estaven d'acord amb el canvi (25,7%) i els 119 vots restants han estat per l'opció parcial (8,543%): el consistori oferia convertir la via de doble sentit en el tram entre el carrer Ramon Turró i l'avinguda Pau Casals, i de sentit únic en la resta de l'avinguda Ribera de la Burgada.

 

Tal com es va anunciar, aquests resultats són i seran vinculants. L'Ajuntament de Palafolls iniciarà ara els tràmits per executar la proposta vinculada a l'opció de resposta més votada de cadascuna de les tres preguntes de la consulta. Els canvis de circulació als carrers es programaran i s'aplicaran progressivament al llarg dels propers mesos.Número de visites
1411
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43