Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/12/2023 | 19:51 h
previsio
 
 
02/12/2023 | 19:51 h

El projecte Xarxes, de tecnologia i innovació per a la comprensió del llegat demogràfic, es presenta aquest divendres a Palafolls

8 de maig de 2023


La iniciativa busca persones voluntàries per realitzar el buidatge i la transcripció dels padrons municipals d'habitants


Aquest divendres 12 de maig es presenta a la Biblioteca Enric Miralles el projecte "Xarxes: Tecnologia i innovació ciutadana en la construcció de xarxes socials històriques per a la comprensió del llegat demogràfic".

 

La iniciativa, del Centre de Visió per Computador (CVC) i el Centre d'Estudis Demogràfics (CED) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), vol recuperar la història local de Palafolls i busca persones voluntàries per realitzar el buidatge i la transcripció dels padrons municipals d'habitants, en col·laboració amb l'arxiu municipal.

 

L'acte se celebrarà a les set de la tarda i comptarà amb la intervenció de la Dra. Joana Maria Pujadas Mora, investigadora principal dels projectes "Xarxes", "Epi-desigual" i "Epi-predict". Per ser voluntari/a no cal experiència prèvia, només un dipositiu amb connexió a Internet.

 

Com funciona el projecte?

 

Mitjançant tecnologies de visió per computador es desenvolupen programes de reconeixement de text manuscrit per tal de transcriure, de forma semi-automàtica, els padrons prèviament digitalitzats. En segon lloc, es construeix la xarxa social a partir de la vinculació nominativa dels habitants registrats en els diferents padrons d'un mateix municipi o dels municipis veïns.

 

Com a resultat, es convertirà el patrimoni històric demogràfic en actiu digital, promovent una reinterpretació de la història des d'una òptica individual. Una millor comprensió del nostre passat servirà per fomentar la innovació present i futura.

 

Cartell Projecte Xarxes Palafolls.pngNúmero de visites
422
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43