Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/02/2024 | 04:35 h
previsio
 
 
23/02/2024 | 04:35 h

El servei de Respir té llista d’espera

11 d'octubre de 2018


El torn de matí està complet, però hi ha places pel migdia i per a la tarda


Es tracta d’un centre d’atenció per a persones amb un determinat grau de dependència per raons d'edat i/o discapacitat. Es diu Respir ja que la seva finalitat és cuidar de les persones depenents i, de retruc millorar la qualitat de vida dels cuidadors, proporcionant-los un temps de descans i donant resposta a determinades situacions familiars imprevistes.

 

El servei Respir de Palafolls es va posar en marxa l’any 2007 i en aquests anys de funcionament ha atès a més d’un centenar de persones grans del nostre municipi. De fet el projecte s’ha consolidat i actualment el servei ja té llista d’espera pel torn de matí.

 

El centre té capacitat per a 24 usuaris, una xifra a la que ja s’arriba en al matí, mentre que per la resta de torns encara hi ha places disponibles. En concret encara hi ha possibilitat d’atendre a 9 persones més als torns de tarda i migdia.

 

El servei, que es presta a la primera planta del casal d’Avis del centre, actualment compta amb 3 torns d’atenció . El de matins de 9 a 13h, el de migdia, en el que hi ha servei de menjador, de 13 a 15h i el torn de tarda que atén de 15 a 17.30h.

 

En aquest horari els usuaris del servei reben una atenció activa, amb activitats físiques i cognitives amb la voluntat de millorar la seva qualitat de vida i donar un respir als seus cuidadors habituals, que a banda del propi servei de Respir, tenen un grup de suport on intercanviar experiències i inquietuds. El grup es va conformar just la setmana passada.

 

El servei ha emprés ara el camí de la homologació que permetrà ampliar l’horari d’atenció i abaratir el cost actual del servei engegat per l’Ajuntament.

 Número de visites
2149
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43