Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
24/06/2024 | 19:28 h
previsio
 
 
24/06/2024 | 19:28 h

El teatre ja té data de reinauguració; dissabte 22 de desembre

4 de desembre de 2018


Es podrà veure un espectacle de d'espectacles en dues sessions


El recinte cultural per excel·lència de Palafolls ja està enfilant la recta final del seu llarg procés de renovació.

El proper dissabte dia 22, el teatre tornarà a obrir les seves portes després de la seva profunda transformació. Ho farà amb un acte que vol recordar algunes de les principals activitats culturals que ha acollit l’equipament en els últims anys.

 

No podem donar més dades de l’espectacle que s’està preparant, però posarà de nou de gala el nostre teatre.

 

Tenint en compte que el recinte té un aforament limitat, el consistori ha decidit fer una primera funció a les 19h, i en cas que s'ompli, s'obriria un segon torn per tall de donar cabuda a tots els qui vulguin celebrar la reinauguració del teatre.

 

Qui vulgui venir cal que que s’inscriguin prèviament a través de la pàgina web www.palafolls.cat , per telèfon  o presencialment a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

El programa d’activitats continuarà dimecres següent, dia 26 de desembre, on el teatre tornarà a acollir el tradicional Concert de Sant Esteve. Ho ha fet tradicionalment, però durant les obres de rehabilitació, el concert s’havia traslladat al Casal d’Avis de Palafolls.

 

El teatre es reinaugura el mateix any que commemora el seu 70è aniversari, ja que va ser l’any 1948 quan la “Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos” de Palafolls va decidir dotar d’un ampli equipament cultural i festiu al nostre municipi. De fet la reforma d’enguany, a l’igual que les reformes fetes fins ara al recinte, han volgut mantener les principals característiques del teatre; les fonts laterals, les portes, la morfologia interna,…

 

Tot i els treballs de remodelació del teatre s’han allargat alguns anys, el recinte ha continuat funcionant i atenent cites culturals com festivals de Nadal, cicles musicals com Singulars, 4dJazz o cites com el FiSures d’aquest any.

 

El teatre es va tancar fa uns anys per tal de renovar el sistema de climatització, però aquesta actuació puntal s’ha convertit en un canvi integral que ha transformat, modernitzat i adaptat a la modernitat el nostre teatre.

 

En concret en aquet temps tancat s’ha canviat el sistema de refrigeració i calefacció, però també s’ha substituït la coberta, millorat la impermeabilització, canviat la tramoia, els sistemes de so i llum i s’ha repintat per dins i per fora. I tot això amb ajudes i subvencions que han permès encarar aquesta reforma integral sense aportar diners de les arques municipals.

 

Quan es va tancar el teatre el sistema de climatització no funcionava bé i els assistents als actes culturals es queixaven en els mesos d’hivern i d’estiu. Un cop es va canviar la climatització es va veure la necessitat de substituir tota la coberta del recinte que era de fibrociment, ja que estava en mal estat. Per canviar l’estructura de fibrociment, però, un cal una empresa especialitzada per poder eliminar aquest material.

 

Mentre es canviava la coberta per una d’acer es va descobrir les encavallades del teatre, que havien quedat amagades per un fals sostre durant anys. L’Ajuntament va decidir deixar-les a la vista, canviant així la fisonomia interna del recinte.

 

També s’han fet tasques d’impermeabilització de les parets per evitar filtracions i s’han rehabilitat les portes de fusta del recinte intentant mantenir les originals.

S’ha repintat el recinte tant per dins com per fora i s’han millorat les condicions escèniques per poder facilitar i millorar les prestacions per a les companyies teatrals.Número de visites
1529
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43