Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
08/12/2023 | 23:47 h
previsio
 
 
08/12/2023 | 23:47 h

Els centres educatius reprenen l’activitat escolar regular després de sis mesos

14 de setembre de 2020


Des del consistori s’ha aprofitat per impulsar una reordenació dels accessos habituals


El curs 2020-2021 ha començat finalment amb la represa de l’activitat a les aules. A Palafolls, sense cap incidència tant a les dues escoles (Mas Prats i Ferreries) com tampoc a l’Institut Font del Ferro. Feia gairebé 6 mesos que les aules romanien tancades a causa de la crisi sanitària del coronavirus i la declaració d’estat d’alarma, deixant a banda el parèntesi d’una setmana d’activitat durant el mes de juny.

 

Durant aquest període d’inactivitat acadèmica, el consistori s’ha abocat en un treball braç a braç amb la comunitat educativa per a elaborar una nova proposta de reordenació del trànsit en els accessos a les escoles i institut durant les hores punta, que s’ha concretat en una inversió en la creació de nous accessos, diverses actuacions en la vialitat de totes les àrees escolars com ara els passos de vianants en plataforma, canvis estructurals per afavorir la circulació oberta sense obstacles, la pacificació de diversos punts de les zones escolars, i l’increment de la seguretat i la distància social amb actuacions com ara la instal·lació de diverses barreres per tancar accessos. Totes aquestes mesures es van presentar fa uns dies per la regidora d’Educació, Susanna Pla, i el regidor d’Urbanisme, Jordi Villaret.

 

En l’àmbit de les escoles, s’ha fet un altre esforç per poder incrementar el nombre d’accessos a aquestes per poder donar compliment als requeriments sanitaris derivats de la Covid-19. En aquest sentit s’ha incidit en les adaptacions internes dels edificis per fer viable el funcionament en grups bombolla i la reorganització interna dels recursos. En aquest sentit, des dels centres educatius, els mestres han hagut de fer un gran esforç per quadrar horaris i garantir que l’engranatge de totes aquestes circumstàncies funcioni correctament.

 

Des de l’ajuntament, el govern municipal fa una valoració general positiva tant del dispositiu al voltant de les escoles, com de la primera jornada de classes; un posicionament compartint tant per les escoles com per l’institut. Durant els pròxims dies s’anirà fent un seguiment des de l’àrea d’Educació per vetllar perquè tot continuï funcionant bé. La regidora Susanna Pla, ha explicat que es treballarà també per millorar algunes coses com ara les aglomeracions de pares i acompanyants en alguns punts, com també alguns punts amb petites acumulacions puntuals de trànsit. En aquest sentit, des del govern s’agraeix la tasca de la Policia Local a l’hora de gestionar la complexitat del trànsit en aquest primer dia de curs.Número de visites
658
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43