Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/04/2024 | 03:24 h
previsio
 
 
13/04/2024 | 03:24 h

Enguany s'han complert 10 anys del projecte Tastets d'Ofici promogut per l'INS Font del Ferro en col·laboració amb l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament

9 de juliol de 2019


Des de fa 10 anuys Palafolls compta amb un conveni que dona cobertura al seu programa local propi de diversificació curricular que promou i desenvolupa l'INS Font del Ferro. Aquest s'adreça als alumnes de 3r i 4t d’ESO i tenen com a finalitat afavorir que els alumnes que ho requereixin puguin assolir els objectius i les competències clau de l’etapa, mitjançant una organització de continguts i matèries del currículum diferent de la que s’estableix amb caràcter general, i amb una metodologia específica i personalitzada.

La finalitat de la iniciativa promoguda des de l'INS Font del Ferro, amb el suport institucional i la participació de l'Ajuntament, és afavorir que els alumnes que ho requereixin puguin assolir els objectius i les competències clau de l’etapa que viuen a nivell acadèmic i personal. 

El resultat és un seguit de d'activitats que emmarcades en el projecte faciliten la inclusió escolar, social i laboral dels alumnes que ho necessitin. Durant aquests 10 anys en el marc de Tastets d'Ofici s'ha donat lloc a l'organització de tallers, teatre i tot un seguit d'activitats adreçades a adaptar el currículum dels estudiants amb dficultats d'aprenentatge.

El nombre de nois i noies beneficiats anualment pel programa és d'una dotzena, enguany però han estat catorze alumnes els que han paarticipat del Tastets d'Ofici. 

Concretament, els alumnes adherits aquest programa fan 20 hores al centre en un grup classe d'aula oberta i participen en les optatives amb el grup ordinari. Les altres 10 hores restants és posa en marxa el conveni amb empreses privades i l'Ajuntament amb l'objectiu de facilitar la seva inserció laboral i social i desenvolupar les seves aptituds de treball. 

Des de l'INS Font del Ferro es valora molt positivament l'experiència atès l'alt índex d'acceptació i el resultat satisfactori amb molts alumnes que posteriorment han fet cicles formatius o cursos especialitzats que els han donat les eines per poder optar una sortida professional amb èxit. 

Atès l'èxit de la proposta i les possibilitats que atorga a l'INS Font del Ferro, aquests mesos es treballarà per sol·licitar al departament la renovació del conveni marc amb l'objectiu de continuar apostant per desplegar les eines necessàries per atendre a la diversitat educativa i estimular la formació acadèmica de l'alumnat, així com enfortir els ponts de col·laboració per una primera presa de contacte amb oficis locals de tots tipus que durant aquests anys han estat des de la mecànica, la perruqueria, l'adminitració local, les entitats locals, etc. 

 

 Número de visites
1714
  • Tastets d'Ofici - INS Font del Ferro
  • Tastets d'Ofici - INS Font del Ferro
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43