Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
17/06/2024 | 09:14 h
previsio
 
 
17/06/2024 | 09:14 h

Es comencen a habilitar les noves illes de reciclatge amb contenidors nous i diferenciats pel tipus de rebuig

13 de març de 2019


Aquests dies els veïns de Sant Lluís veuen com es comença a implantar el nou sistema de recollida d’escombraries basat en la concentració dels contenidors en illes completes i s'eliminien els antics contenidors verds . A partir d'ara a tota la nostra localitat s'aniran habilitant punts de reciclatge i de rebuig que estaran conformats per cinc contenidors junts: el d’envasos, el de vidre, el de paper i cartró, el del rebuig i el de rebuig orgànic.

Amb aquesta mesura des de l'Ajuntament es preveu augmentar la separació de residus i el reciclatge almenys fins el 60%, com marca la normativa per d’aquí dos anys.

Pel que fa a la implantació del nou sistema, i emmarcat en la campanya de conscienciació ciutadana "Palafolls - Fem Tria", des del consistori es va decidir implantar aquest nou sistema per fases i la primera d'elles és la que actualment s'està execurtant a Sant Lluís. Posteriorment es continuarà el desplegament pel centre de Palafolls i Santa Maria. 

Paral·lelament a la dotació de les noves illes i al seu desplegament per fases, l'àrea de Medi Ambient informarà al veïns del nou sistema mitjançant l'enviament de tríptics informatius per tal de conscienciar a la ciutadania de la importància del reciclatge i dotant a la gent de la informació que li faciliti l'adaptació al nou sistema. Entre la informació que es farà arribar a les cases hi ha material que explica des de què admet el contenidor groc o el gris, el marró o el blau o que s'ha de dur a la deixalleria. També forma part d'aquesta campanya un seguit d'accions informatives que està previst programar a les escoles.

Palafolls actualment recicla el 35% de les deixalles generades (200 kg dels 600 kg. que generen habitant/amy) i la normativa europea obliga a reciclar un mínim del 60% el 2020, per minimitzar la contaminació global. 

En total el consistori preveu 250 contenidors  agrupats en 50 illes de reciclatge que han de donar cobertura a tot el poble.Número de visites
1092
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43