Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/04/2024 | 03:09 h
previsio
 
 
13/04/2024 | 03:09 h

Es constitueix l'Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera

21 d'octubre de 2022


Palafolls, Malgrat de Mar, Tordera, Santa Susanna i Blanes han signat aquest matí l'acta fundacional de la nova associació de promoció i suport de l'activitat agrària


Aquest matí, s'ha celebrat la signatura de l'acta fundacional de l'Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera (ASS. EABT) a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Palafolls. Els alcaldes i alcaldesses de Palafolls, Malgrat de Mar, Tordera, Santa Susanna i Blanes, juntament amb els representants de les cooperatives-sòcies fundadores (La Cooperativa Conca de la Tordera, La Cooperativa Agrària La Baixa Tordera i La Cooperativa Progrés-Garbí), han constituït avui la nova associació, l'objecte de la qual és la promoció i el suport de l'activitat agrària.

 

La seva finalitat és la de convertir-se en un instrument de cooperació i intercanvi per a la gestió i el desenvolupament de l'activitat agrària i les activitats econòmiques complementàries. També pretén ser una eina per a la sensibilització de la ciutadania envers els espais rurals i per al foment de la implantació d'estratègies alimentàries en els pobles i ciutats.

 

Imatge_web (9).jpg

 

L'ASS. EABT vol vetllar pel foment i la promoció econòmica de l'activitat agrària, de les activitats d'elaboració i transformació de productes locals i de proximitat i d'activitats complementàries com ara la restauració, l'agroturisme i el turisme rural, la cultura o el lleure vinculats a l'espai rural.

 

Cal destacar que una de les principals voluntats de l'associació és incentivar la incorporació de noves vocacions laborals al sector agrari, per tal d'assegurar la continuïtat de l'empresa agrària a través de la formació professional o altres fórmules d'acompanyament i mentoria.

 

L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha assegurat que "cal garantir la supervivència i el relleu generacional del sector agrari, que és un àmbit totalment productiu i operatiu, i té una incidència enorme en el territori. També és un sector que rep moltes pressions i cal que les administracions s'hi impliquin per enfortir-lo".

 

Imatge_web (8).jpg

 

A l'acte, també hi ha assistit Jordi Padrós, coordinador de l'àmbit d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i Lluís Vento, cap de l'Oficina Comarcal del Maresme del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, així com alguns regidors de l'àmbit agrari dels ajuntaments signants.

 

"Teniu un territori privilegiat com és un delta, amb una productivitat extraordinària. Cal treure-li rendiment i nosaltres amb això us hem d'ajudar", ha afirmat Jordi Padrós. El coordinador de l'àmbit d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona també ha destacat la implicació i el treball conjunt dels cinc municipis: "Aquests projectes són imparables quan tots hi posem ganes".

 

Amb la signatura de l'acta fundacional d'avui, s'han aprovat els estatuts de l'Associació i s'han concretat aspectes com les quotes ordinàries dels membres i la periodicitat de les reunions d'aquest nou òrgan. També s'ha definit la composició del Consell Plenari, del qual s'ha designat l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, com a president durant el primer any.Número de visites
659
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43