Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
10/12/2023 | 03:15 h
previsio
 
 
10/12/2023 | 03:15 h

Es detecta un relaxament entre els conductors a l’hora de complir la normativa de circulació

24 de gener de 2019


L'any passat es van detectar molts conductors sense permís, sense assegurança o sense haver passat la ITV


La Policia Local de Palafolls alerta d’un cert relaxament a l’hora de complir amb les normatives bàsiques que envolten la conducció a la via pública. A banda d’un augment del nombre de sancions per incompliment del codi de circulació (velocitat, infraccions,...), el cos local alerta d’altres comportaments igualment perillosos i sancionables contra el Reglament General de Circulació, la llei d’Assegurances o el Reglament general de conductors.

 

En aquest sentit, durant el 2018, la Policia Local de Palafolls  va detectar 65 vehicles que circulaven sense la corresponent assegurança. Aquesta irresponsabilitat suposa un greu problema en cas d’accident de trànsit, ja que aquesta assegurança mínima és la que respon davant de danys personals i materials a tercers. El fet d’assegurar el vehicle no és una opció, és una obligació per llei. La manca d’aquesta assegurança està sancionat fins a 3.000€ i la immobilització del vehicle.

 

El cos local de Palafolls també va detectar i denunciar l’any passat a 24 conductors per conduir un vehicle sense tenir el corresponent permís de conducció. Això implica que cada 15 dies es detecta una persona al volant sense el corresponent carnet ja sigui, per que li ha estat retirat o perquè mai ha superat les proves per aconseguir-lo. Una conducta penada pel codi penal (article 384) amb penes de presó, multes o treballs comunitaris.

 

Durant l’any passat, a més, es van detectar 104 vehicles (2 per setmana) sense la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). La multa per circular sense la ITV oscil·la entre els 200€ (circular amb la ITV caducada) i el 500€ (circular amb la ITV denegada), i molta gent prefereix jugar-se-la esperant no ser enxampats o pagar una possible multa. El que no saben és que en cas d’accident l’assegurança es podria desentendre de les cobertures contractades i fins i tot reclamar les despeses ocasionades per culpa de l’accident

 

Tot i que tothom sap que no es pot estacionar davant d’entrades i sortides de garatges amb el corresponent gual permanent, el nombre de vehicles retirats per la grua per, precisament, ocupar espais amb guals, ha pujat fins els 60 l’any passat a Palafolls.

 

Tot plegat són obligacions conegudes per tots els conductors, però que sovint s’incompleixen amb la intenció d’estalviar temps o diners, però que constitueix un greu problema per a la resta de conductors que sí compleixen amb les normatives vigents.

 

Per tot plegat la Policia Local recorda l’obligatorietat de contractar l’assegurança mínima, de conduir amb el permís amb vigència i amb la ITV passada correctament i quan toca.Número de visites
1252
  • Policia Local Palafolls
  • Infraccions 2018
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43