Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
20/04/2024 | 13:39 h
previsio
 
 
20/04/2024 | 13:39 h

Es plantaran dos arbres davant l’església per substituir les palmeres mortes

7 de febrer de 2022


En les properes setmanes es plantaran dos nous arbres davant l'església, que no seran palmeres


 

Divendres el servei de jardineria de l’Ajuntament va tallar la segona de les palmeres que hi havia històricament davant l’església de Palafolls. A l’igual que va passar amb la primera, aquest exemplar no ha pogut resistir l’atac de  l’escarabat morrut, un insecte que ha afectat la majoria de palmeres que hi havia al nostre poble.

De fet davant l’església, des de mitjans del segle passat, hi ha hagut dues palmeres. La primera ja va morir al 2009 i la ràpida intervenció va aconseguir salvar la segona.

 

A la tardor, però, es va detectar de nou la presència de l’escarabat al segon exemplar i tot i els intents per salvar-la, la palmera ha mort.

Constatada la mort de l’exemplar, els serveis de jardineria decideixen talar la palmera per evitar perills, com ara una possible caiguda.

 

El consistori té clar que vol substituir aquestes palmeres per dos nous arbres que tornin a vestir la façana principal de l’església de Palafolls. L’Àrea de Medi Ambient, però, descarta que siguin dues noves palmeres per evitar nous atacs del morrut.

 

                                                                       WhatsApp Image 2022-02-07 at 09.52.10.jpeg

 

Ara s’estudia quines espècies són les més idònies per substituir les palmeres mortes. Es treballa per trobar algun arbre que no tapi la façana del temple i que pugui durar molts anys, a l’igual que han perdurat les palmeres.

 

Un recanvi que es farà en les properes setmanes, un cop s’eliminin les arrels de l’exemplar mort.Número de visites
780
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43