Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/02/2024 | 11:10 h
previsio
 
 
25/02/2024 | 11:10 h

Es promou l'autocompostatge amb l'organització de cursos i bonificacions fiscals

13 de febrer de 2019


La voluntat és donar a conèixer les possibilitats de convertir en adob casolà des de restes de menjar o jardineria a paper de cuina


El proper dissabte 23 de febrer de 10 a 12 h a la sala de Plens de l'Ajuntament tindrà lloc un curs d'autocompostatge. Els assistents, i residents a Palafolls, disposaran d'un compostador gratuït amb l'objectiu d'establir un compromís local amb el compostatge casolà . Els interessats han d'inscriure's a les oficines municipals o bé enviant un correu electrònic a residus@palafolls.cat, indicant, nom i cognoms, número de telèfon i adreça on vol posar el compostador. 

Paral·lelament, l'Àrea de Medi Ambient recorda que al nostre municipi que aquells ciutadans i ciutadanes que fan autocompostatge tenen dret a una bonificació de la taca de la brossa. 

Segons l'ordenança núm.12 refrent a la Taxa de Prestació del Servei de Gestió de Residus Municipals de Palafolls (article 3.4.4) com a contribuent pots gaudir d'una reducció de fins el 50% de la quota si acredites la selecció i el tractament propi de les restes vegetals. 

Per gaudir d'aquesta bonificació cal diposar d'un compostador a l'habitatge que porti en funcionamet com a mínim un any i les bonificacions s'han de sol·licitar per cada any en curs. Les sol·licituds s'han de presentar a l'Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona o bé a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. El termini és fins l'1 de març de l'exercici i no s'admetran sol·licituds fora de termini. 

De de l'Àrea de Medi Ambient es recorda que des del mateix consistori es cedeix un compostador per fer autocompostatge sempre que disposis d'un espai adient per a la seva instal·lació i hagis realitzat un dels cursos d'autocompostatge que periòdicament s'organitzen a les dependències municipals. 

D'altra banda, també s'informa des de l'Àrea que també es facilita als qui ho sol·licitin una biotrituradora elèctrica de jardí per convertir branques de fins a 5 cm de diàmetre en estelles de petit tamnay.

 Número de visites
1423
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43