Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
14/04/2024 | 01:04 h
previsio
 
 
14/04/2024 | 01:04 h

‘Gràcies Palafolls’, la proposta d’actes com a alternativa a la Festa Major de Palafolls 2020, del 5 al 12 de setembre

28 d'agost de 2020


Pregó, concerts i un munt d’activitats compondran una edició molt atípica de la Festa Major, que es desenvoluparà del 5 al 12 de setembre, seguint les indicacions sanitàries


Aquest divendres al matí s’han presentat els actes que supliran l’edició d’enguany de la Festa Major de Palafolls, del 5 al 12 de setembre, sota la denominació ‘Gràcies Palafolls’. El lema agraeix a la ciutadania la seva comprensió a l’hora d’organitzar una edició de la Festa Major que no es podrà gaudir com s’havia fet sempre, i que tindrà exigents restriccions a causa de la situació de crisi sanitària. La presentació ha comptat amb la presència de l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, que ha descobert el cartell, i la regidora de Cultura, Susanna Pla, que ha explicat el plantejament tècnic de la festa, acompanyada dels tècnics de Cultura i Joventut.

 

El cartell de la festa és minimalista, i ha estat dissenyat per l’Agència Commo. La imatge tant del cartell com del programa és el d’unes cares somrients amb mascareta que aniran acompanyant-nos al llarg dels nou dies d’actes. Des de Cultura es convida a tothom a participar, descarregant-se els diversos avatars i posant-se’ls com a foto de perfil a les xarxes socials. N’hi haurà tant de predissenyats, com d’editables, per aquells que tinguin coneixements en la matèria.

 

#CulturaSegura: 13 concerts i diversos espais per evitar aglomeracions

 

Gràcies Palafolls’ fa una aposta important pels concerts, unes actuacions que hauran d’atendre a les restriccions sanitàries, i que es desenvoluparan amb el públic assegut a les cadires. La cantant d’aquest estiu ‘Suu’, i el grup ‘Roba Estesa’ encapçalen una llista de 13 artistes i grups que actuaran en els 2 escenaris habilitats per a concerts: Poppi i Valls d’Ax.

 

Cesc, Cocktail Tributov, Xavi Sarrià, Sara Roy, The Tyets, Meritxell Neddermann, el Niño de la Hipoteca, el concert infantil d'El Pot Petit, i les orquestres Selvatana i Montgrins, completen un cartell d'actuacions molt ampli i divers.

 

La cultura popular del poble també estarà representada, amb les actuacions de la Colla Gegantera, els Diablesfolls, i la ruta pel nostre patrimoni a càrrec d'en Xavier Salicrú. Les diverses activitats infantils completen el programa.

 

L’Assassí de la Safanòria i la Diada Nacional

 

L’Assassí de la Safanòria no es quedarà a casa enguany. En aquesta edició, i per adaptar-se a la situació pandèmica, la pastanaga assassina serà virtual. Serà obligat que totes aquelles persones que vulguin participar tinguin compte d'Instagram, i les fotografies de les seves víctimes s’hi aniran compartint a través d’aquesta xarxa social. Per a més informació cal seguir les indicacions que apareixen al programa, i inscriure’s a través d’aquest enllaç.

 

La Diada Nacional de Catalunya comptarà amb els actes protocol·laris, a partir de les 11 h a la gespa del Casal d’Avis, amb la hissada de la Senyera, i les sardanes amb la Cobla; i al vespre, els concerts, a Vall d’Ax i a Poppi.

 

El pregó

 

El pregó, un dels moments més esperats de cada Festa Major, no es deixarà de fer. En aquesta ocasió es projectarà el documental ‘Gràcies a tu’, que s’ha estat elaborant durant els darrers mesos a l’escenari de Poppi, el pròxim 5 de setembre, a les 21:30h. La jornada inaugural de ‘Gracies Palafolls’, comptarà també amb una actuació a les 20:30 h a càrrec de Pau Murner, i després del passi del documental, hi haurà el concert de Roba Estesa a partir de les 23:30 h.

 

Invitacions presencials i en línia a partir de la setmana vinent

 

Per participar en els actes de ‘Gràcies Palafolls’, caldrà seguir un protocol molt estricte que s’ha presentat també avui. De l’1 al 3 de setembre, es podran recollir invitacions per a cadascun dels 13 concerts que conformen el ‘Gràcies Palafolls’, de manera presencial a les oficines de la OAC, des de les 9 h del matí. A partir del 3 de setembre s’activarà un formulari online, que serà una espècie de llista d’espera, en el cas que encara restin invitacions. La recollida d’invitacions està restringida a un màxim de quatre per persona i esdeveniment, i seran numerades.

 

Restriccions en els recintes

 

Mascareta, mans i distància, és la fórmula a tenir en compte per assistir a qualsevol acte del ‘Gràcies Palafolls’. Ara també s’hi afegeix la prohibició de fumar a tots els recintes de la festa.

 

Pel que fa a aquests escenaris, Cultura ha preparat una normativa molt acurada a les normes de seguretat i sanitàries que s’exigeixen des de Salut, per tal de poder celebrar els esdeveniments amb una relativa normalitat.

 

Els recintes de concerts obriran al públic com a mínim 30 minuts abans de l’inici del concert, per garantir l’entrada esglaonada dels assistents. Quedarà totalment prohibit manipular cadires o reservar seients. Des de l’organització es demanarà a les persones que recullin les invitacions, que deixin nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte, també dels acompanyants. És molt important que en cas que es produeixi algun cas positiu, es pugui facilitar perfectament la feina als rastrejadors.

 

En aquest sentit, l’eslògan ‘Gràcies Palafolls’, també respon a la demanda de sentit comú per a les persones que tinguin símptomes de Covid-19, encara que no estiguin verificats. Des de l’Ajuntament es demana a aquestes persones comprensió i que no assisteixin als actes. La normativa completa que s’ha de seguir es podrà trobar al programa que hi ha penjat a l’espai de la festa, ‘Gràcies Palafolls’, al web municipal, o bé a través dels enllaços en aquesta notícia.

 

Val a dir que en cas de pluja, o d’avís de prohibició expressa per part del Govern de la Generalitat o de l’Estat, les activitats relacionades seran directament suspeses.Número de visites
2950
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43