Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/02/2024 | 10:07 h
previsio
 
 
25/02/2024 | 10:07 h

Indicacions respecte a l'aparició de ruscs de vespes asiàtiques al municipi

10 de gener de 2023


Si se'n detecta un, cal informar a l'Ajuntament, que valorarà el seu estat d'activitat i si es procedeix o no a la seva retirada


A causa de la descoberta, al llarg de les últimes setmanes, d'alguns ruscs inactius de vespes asiàtiques al municipi, l'Ajuntament de Palafolls recorda algunes indicacions:

 

  • La gestió per la presència de vespes asiàtiques s'inicia a partir de la identificació de varis exemplars en un mateix indret o de la detecció d'un niu, després de comprovar-ne la seva activitat. En aquest cas, es procedeix a la seva retirada.
  • Els nius no actius solen detectar-se durant aquesta època de l'any, quan els arbres perden totes les fulles. A finals de la tardor i a principis de l'hivern, la majoria de les vespes moren i els nius queden completament abandonats.
  • Si se'n detecta un, cal informar a l'Ajuntament. Cal tenir en compte que els nius que es trobin inactius a l'hivern no es retiraran, ja que mai són reutilitzats per les vespes.
  • Cal recordar que les vespes asiàtiques no són agressives, encara que sembli el contrari. Generalment, només manifesten signes d'agressivitat si se senten atacades per la nostra presència prop del niu.Número de visites
611
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43