Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
24/06/2024 | 18:36 h
previsio
 
 
24/06/2024 | 18:36 h

Informació sobre visitadors comercials d'empreses subministradores de gas i llum

18 d'octubre de 2018


No és cap novetat que l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) alerti a la població en relació a la més que sospitosa tasca de visitadors comercials d'empreses subministradores de gas i llum. Però, en canvi, sí que ho és que la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia, organisme independent que vetlla pels consumidors en el lliure mercat i la competència, alerti d'aquest mateix fenomen.

 

Un recent informe de març de 2018 d'aquesta comissió, ofereix una sèrie d'informacions que ratifiquen el que l'OMIC porta advertint als consumidors des de fa temps. Entre aquestes valoracions, destaquem que un 15% de les reclamacions efectuades a companyies de gas i llum tenen a veure amb el canvi de comercialitzadora.

 

Una dada interessant és que en els últims 12 mesos un 9% dels consumidors enquestats reconeixen haver canviat de comercialitzadora. Però les dades reals de canvi de comercialitzadora era del 12,54%. Això vol dir que molts consumidors desconeixen que han estat canviats d'empresa comercialitzadora. Engany, informació confusa, manipulació de dades i mala praxis en general. Aquestes argúcies porten els consumidors fins al punt de desesperació, desconeixement i confusió en general. Es per això que alertem d'aquests canvis de comercialitzadora. I, en tot cas, recomanem no obrir la porta a aquells desconeguts als que no haguem citat prèviament.

 

Afectats pel tancament d'Idental

 

D'altra banda, aquelles persones afectades pels tancaments de les clíniques odontològiques Idental, han de saber que l'Audiència Nacional (Jutjat Central d'Instrucció núm. 5) està investigant un presumpte delicte de frau. Aquesta notícia és important perquè la majoria d'usuaris tenen pendents deutes amb les financeres (EVO Finance, Sabadell Consumer, Cetelem,...) i el fet del tancament dels centres investigats per possible frau facilita el dret de cancel·lació dels deutes. Tot i això, és important que aquelles persones que estiguin afectades pels tancaments de les clíniques, s'informin a l'OMIC, ja que les solucions són diverses depenent del tipus de finançament o contractació del servei.Número de visites
1421
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43