Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
01/03/2024 | 22:23 h
previsio
 
 
01/03/2024 | 22:23 h

Ja és possible sol·licitar l'idCAT Certificat o l'idCAT mòbil a l'Ajuntament de Palafolls

28 de setembre de 2022


Aquests sistemes d'identificació permeten realitzar tràmits digitalment amb les administracions públiques


L'Àrea de Secretaria de l'Ajuntament de Palafolls ha presentat una sèrie de millores en la tramitació electrònica del consistori, que permetrà a la ciutadania accedir a més tràmits de manera telemàtica. La introducció d'aquests al circuit de gestions electròniques és una tasca per la qual s'hi estan abocant grans esforços i compta amb la implicació de diversos departaments municipals que treballen, de manera transversal, per fer realitat el pas cap a un Ajuntament digitalitzat.

 

Per poder millorar l'experiència a l'hora de realitzar les gestions més quotidianes des de casa, l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania recorda que cal sol·licitar l'alta a l'idCAT Certificat o al servei d'identificació idCAT mòbil.

 

Qualsevol persona que vulgui sol·licitar l'alta a la certificació digital es pot adreçar, mitjançant cita prèvia, a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, però també ho pot fer telemàticament. En aquest cas, l'OAC ha posat a disposició una sèrie d'instruccions a seguir per donar-s'hi d'alta des de casa.

 

Què és l'idCAT?

 

IdCAT Certificat

 

L'idCAT Certificat és un identificador digital que s'instal·la a l'ordinador tot garantint la identitat de l'usuari a Internet i permetent accedir als diferents tràmits i gestions que ofereixen les administracions públiques.

 

Permet operar amb les administracions públiques i assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques que s'envien per Internet. També és possible, per exemple, signar documents amb totes les garanties.

 

S'ha de ser major d'edat per sol·licitar-lo.

 

IdCAT mòbil

 

L'idCAT mòbil és un sistema que permet identificar-se digitalment i signar l'enviament d'un formulari. Serveix per fer la majoria de gestions i tràmits amb les administracions públiques.

 

Permet identificar-se i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador. No cal recordar cap contrasenya ni PIN. No requereix instal·lació de programari, és segur i no caduca. Quan s'hagi de fer servir, es rep una contrasenya d'un sol ús al mòbil.

 

S'ha de ser major de 16 anys per sol·licitar-lo.

 

Disseny sense títol (13).jpg

 

Com obtenir l'idCAT Certificat o l'idCAT mòbil?

 

Opció 1

 

1. Per sol·licitar l'idCAT Certificat cliqueu a Sol·licitud del certificat i introduïu les dades requerides per obtenir la identitat digital: nom, cognoms, document acreditatiu d'identitat, adreça electrònica, etc.

 

2. Per sol·licitar l'idCAT mòbil cliqueu a Sol·licitud de l'idCAT mòbil. Empleneu i signeu el formulari amb les dades requerides per obtenir la identitat digital.

 

3. Un cop introduïdes, personeu-vos a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) de l'Ajuntament, per tal que aquestes siguin validades. Caldrà demanar cita prèvia amb anterioritat.

 

Opció 2

 

Anar directament a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Palafolls. Personeu-vos per tal que facin la càrrega de les vostres dades i la seva validació. Aquest procés requerirà més temps a l'entitat de registre que la primera opció, però el resultat serà el mateix.

 

Caldrà demanar cita prèvia amb anterioritat.Número de visites
1082
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43