Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
10/12/2023 | 01:25 h
previsio
 
 
10/12/2023 | 01:25 h

L'ACA i l'ATL invertiran 500.000 euros a la mota de Palafolls per reduir el risc d'inundacions del riu Tordera al seu pas pel municipi

14 de març de 2023


L'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat reforçaran i faran recréixer el marge dret en una longitud de 700 metres


L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, acompanyat del director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, i el gerent de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL), José Miguel Diéguez, han visitat aquest matí l'espai on s'habilitarà la mota de Palafolls, en el marc de l'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera.

 

La finalitat és reduir el risc d'inundabilitat en aquest tram del riu la Tordera, a més d'evitar possibles danys a la dessalinitzadora, en cas que es produeixin aiguats. Es proposa, per tant, reforçar i recréixer la mota del marge dret de la Tordera en una longitud de 700 metres. Aquesta actuació, que s'emmarca en les plantejades dins del Pla de Gestió de Motes de la Tordera, suposarà una inversió de 500.000 euros, finançats en un 75% per l'ACA i el 25% restant per l'ATL.

 

L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha recordat que "aquest és un dels punts més importants de Catalunya a nivell de producció d'horta, aliment de qualitat i de quilòmetre zero. També és un dels punts més exposats a les crescudes del riu. Per això, aquestes actuacions minimitzaran les futures afectacions, per tal d'evitar que es perdi tot com va passar ara fa tres anys."

 

Per la seva banda, Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua, ha assegurat que "a Palafolls, no hi ha possibles alternatives. La mota per protegir l'àmbit urbà, agrícola i de la potabilitzadora, és justament aquí."

 

Plafo mota Palafolls 14.03.2023_reduit_page-0001 (1).jpg

 

Quadruplicar la producció de la dessalinitzadora

 

L'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, ubicada al terme municipal de Blanes, és un dels projectes més importants per incrementar la disponibilitat d'aigua en els propers anys. Aquesta instal·lació serveix, actualment, per garantir les demandes d'aigua de la zona (nord del Maresme i sud de la Selva), així com també a les comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Oriental i Occidental.

 

La planta, que multiplicarà per quatre la seva capacitat actual (passant dels 20 als 80 hm3), suposarà una inversió de 250 milions d'euros. Està previst que enguany es puguin licitar les obres, que tindran una durada aproximada de tres anys.Número de visites
463
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43