Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
03/12/2023 | 10:47 h
previsio
 
 
03/12/2023 | 10:47 h

L’agenda escolar solidària de Palafolls triada com exemple de bona pràctica en cooperació

30 de novembre de 2018


El Departament de Cooperació de l'Ajuntament de Sabadell n'ha destacat el treball transversal d'aquesta iniciativa


La regidoria de Drets Civils i Gènere de l’Ajuntament de Sabadell va celebrar la passada setmana una jornada amb tots els seus departaments interns des d’administració i Secretaria tècnica, a Diversitat i Interculturalitat, Acollida i Nova Ciutadania, Cooperació, Gènere, Feminismes i LGTBI o Joventut. Cada àmbit va triar una bona pràctica per explicar-la a la resta de departament.

 

L’Àrea de cooperació va triar l’agenda escolar i solidària de Palafolls com exemple de bona pràctica. Segons expliquen, s’ha triat aquesta iniciativa al considerar l’agenda solidària una “eina poderosa per fer arribar què fa l’Ajuntament envers a la cooperació a un públic ampli”.

 

A més, el consistori de Sabadell ha destacat que l’agenda suposa un projecte transversal, ja que implica a diferents àrees del consistori des de ciutadania a educació, cooperació i joventut.

 

Des del curs escolar 2013-2014, l’Ajuntament de Palafolls promou i edita una agenda escolar que es reparteix als centres escolars del municipi en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb coordinació i participació de les diferents associacions de pares i mares d’alumnes i l’entitat Palafolls Solidari.

 

Aquesta iniciativa s’ha aprofitat per impulsar i donar a conèixer el fet cooperatiu a les escoles i a les llars del municipi. D’aquesta manera les agendes escolars han incorporat històries, contes i informacions sobre els agermanaments solidaris de Palafolls i la tasca i treball que s’hi fa entorn al desenvolupament.

 

Justament fa un any, la Diputació de Barcelona ja va premiar el projecte de l’agenda escolar de Palafolls per l’educació en el fet cooperatiu i va formar part de la ponència «La contribució del món local al l’educació per al desenvolupament: reptes i experiències» que es va celebrar a mitjans de novembre de l’any passat.

 

L’agenda escolar ha anat evolucionant com a eina de conscienciació des de la seva creació fa 6 anys.

 

Durant el curs 2013-2014 l’agenda escolar explicava els projectes de cooperació que es fan a Nicaragua de manera que cada setmana l’alumnat i el professorat comptava amb dades informatives que contextualitzaven el fet cooperatiu. El curs següent els alumnes que es beneficien de les polítiques de cooperació a Nicaragua van il·lustrar amb dibuixos d’agraïment l’agenda escolar palafollenca. Posteriorment, el curs 2015-2016, es va consensuar treballar sota la premissa «val més una imatge que mil paraules» i les fotografies van ser les encarregades de centrar el treball de conscienciació amb els alumnes locals. El curs 2016-2017 es va editar i inserir a l’agenda escolar dos productes culturals; un conte i un còmic que il·lustraven el significat dels projectes cooperatius executats a San Isidro. El curs passat l’agenda va traduir a l’anglès la proposta de cooperació.

 

Enguany s’ha posat en valor la vessant positiva de la cooperació tant a Palafolls com a San Isidro des d’una visió  més igualitària, ja que la relació de cooperació ha estat enriquidora tant aquí com a Nicaragua.Número de visites
1606
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43