Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/12/2023 | 21:02 h
previsio
 
 
02/12/2023 | 21:02 h

L'Ajuntament anuncia modificacions en les instruccions per l'abocament de residus durant el confinament

25 de març de 2020


Aquestes restriccions estan motivades pel sobreeiximent de les àrees de residus, en aquesta situació de confinament. Així, els canvis horaris permetran una major higiene de les àrees un cop feta la recollida.


L'excepcionalitat dels últims esdeveniments fa necessari i especialment rellevant la correcta utilització dels contenidors de residus municipals per raons d'higiene i convivència veïnal. Per aquest motiu l'ajuntament vetllarà pel compliment de les ordenances municipals de recollida de residus amb especial incidència durant el període de confinament.

El consistori recorda la importància de la correcta separació de residus contemplada per les ordenances municipals, així com la prohibició de dipositar-los o abandonar-los fora dels contenidors. De la mateixa manera, ha decretat una sèrie de mesures de caràcter especial, com la suspensió del servei de recollida de residus voluminosos, la suspensió de l'ús dels contenidors de recollida selectiva per al seu abocament i la restricció de l'horari de lliurament dels residus en la franja horària que va de 8 del vespre a 8 del matí (un horari que coincideix bastant semblant al d'ús l'habitual). Tanmateix, es fa constar que la deixalleria municipal es troba tancada al públic per a l'ús particular.

El motiu del canvi

Es tracta d'una mesura extraordinària que vol donar resposta a la problemàtica sorgida per l'augment de la generació de residus en tots els domicilis. Un augment provocat per l'estat de confinament que comporta un sobreeiximent en prop d'una quinzena d'illes del municipi i que cal controlar a fi d'evitar problemes de salubritat.

L'objectiu és que la presència de residus a la vila quedi relegada als moments de menor afluència de persones (així com al mínim temps possible), perquè actualment, la situació d'insalubritat i desbordament es perllonga durant tota la jornada.
Per aquest motiu, el consistori demana la col·laboració ciutadana per a poder realitzar una millor gestió de la situació en un període tan delicat.


Mesures actives temporalment 

Cal recordar que totes aquestes mesures addicionals romandran actives fins a la finalització de l'estat d'alarma i que l'incompliment de les ordenances municipals que regulen la recollida de residus pot comportar sancions a totes aquelles persones que en facin un mal ús.

 

ff036b65eb2c4851d68f956d32f954c0l9OedgCiMLC5X9h2-0.jpgNúmero de visites
1271
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43