Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
24/06/2024 | 18:05 h
previsio
 
 
24/06/2024 | 18:05 h

L’Ajuntament de Palafolls commemora el 90è aniversari de la proclamació de la República

14 d'abril de 2021


El consistori s’adhereix a la iniciativa impulsada per Memorial Democràtic


Avui fa 90 anys de la proclamació de la República a Catalunya, i entenent el llegat republicà que la societat democràtica actual abandera, l’Ajuntament de Palafolls commemora aquesta efemèride amb l’adhesió a la Commemoració 90 anys de la seva proclamació que ha impulsat la Generalitat de Catalunya a través del Memorial Democràtic. 

 

En aquest sentit, el consistori mantindrà penjades al balcó durant aquesta jornada les ensenyes republicanes que van representar a la República a Catalunya. 

Després de la victòria de les candidatures de signe republicà a les eleccions municipals del 12 d’abril de 1931, Francesc Macià va proclamar, el 14 d’abril, la República Catalana amb la voluntat que es configurés com un estat integrat dins d’una Federació Ibèrica. 

 

Aquest procés constituent, que reflectia l’hegemonia republicana sorgida dels comicis, també va desembocar, unes quantes hores més tard, en la proclamació de la República arreu del territori de l’Estat. El gest polític de Macià, si bé no va prosperar en el seu objectiu de crear un estat de caire independent, va ser determinant per al progrés de l’autogovern de Catalunya. En aquest sentit, després d’intenses negociacions amb el nou poder configurat a Madrid, el 17 d’abril es va conformar la institució que encarnaria el govern autònom: la Generalitat de Catalunya.

 Número de visites
610
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43