Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/02/2024 | 10:50 h
previsio
 
 
25/02/2024 | 10:50 h

L’Ajuntament de Palafolls i l’Institut Font del Ferro impulsen el ‘Projecte Via’ amb la signatura d’un conveni

3 de desembre de 2019


Aquest matí, l’Ajuntament de Palafolls i l’Institut Font del Ferro, han signat el conveni que formalitza l’anomenat ‘projecte via’. Un pla d’actuació que defineix una sèrie de mesures alternatives per a joves sancionats de l’Institut Font del Ferro.


L’objectiu de l’esmentat projecte es servir d’alternativa a les inhabilitacions dels alumnes que incompleixen les normes fonamentals de convivència, amb la finalitat de donar resposta alternativa a les sancions perquè disposin d’un espai i uns referents que els permetin realitzar tasques educatives (com deures escolars, acollides, acompanyaments o assessoraments). D’aquesta forma, es vol evitar la percepció de la suspensió com un període de vacances escolars o una via per obtenir temps lliure sense obligacions.


Aquest projecte neix del treball conjunt entre la Regidoria d’Educació, Joventut, Serveis Socials i l'Institut Font del Ferro de Palafolls amb l'objectiu de millorar la convivència al centre educatiu treballant amb tots els agents implicats en l'educació. Per tant, es tracta d’un projecte interinstitucional fruit d’un treball en xarxa, ja que en el seu desenvolupament hi han implicades més d’una institució.


Des de l’ajuntament es creu que la mesura disciplinària de l’expulsió no beneficia ni a l’alumne sancionat (que romandrà, molt probablement, al carrer la major part del temps) ni a les famílies d’aquests alumnes (que hauran de reorganitzar -se en cada cas específic).

El projecte també pretén prevenir situacions de risc derivades de la no assistència a l’institut, establint un compromís amb el jove i la família i coordinant les actuacions conjuntes entre l’institut i els serveis municipals implicats.

Aquest pla s’emmarca en una participació voluntària per part dels joves i les seves famílies en un treball pactat i coordinat entre els agents implicats en funció de les necessitats de cada jove i el motiu de la sanció.  

 Número de visites
1376
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43