Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/12/2023 | 20:42 h
previsio
 
 
02/12/2023 | 20:42 h

L’Ajuntament de Palafolls implementa un nou sistema de distribució dels ajuts d’aliments

12 d'agost de 2021


El sistema té per objectiu facilitar a les famílies amb risc d’exclusió social l'adquisició de productes de necessitats bàsiques


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Palafolls ha aprovat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Palafolls, Caixabank SA i la Diputació de Barcelona per a la inclusió del municipi en el programa de 'Targetes Moneder d'Impacte Social' (TMIS). Això permetrà a l'Àrea de Serveis Socials repartir les targetes a aquelles persones o famílies que son beneficiariàries del programa d’aliments.

 

La Targeta Moneder és una targeta de prepagament amb un valor monetari definit pels serveis socials bàsics, i té per objectiu facilitar a les famílies amb risc d’exclusió social l'adquisició de productes de necessitats bàsiques. Cal recordar que, per a ser beneficiari d’aquest programa, cal complir uns requisits, valorats pel personal de Serveis Socials en base a les Bases reguladores per la concessió d’ajuts econòmics de caràcter social de l’Ajuntament de Palafolls.

 

El programa Targeta Moneder també estableix unes condicions d’ús, com que els productes d’alimentació han de ser aliments bàsics. La utilització d’aquesta targeta implica un seguiment per part de Serveis Socials de la despesa realitzada per comprovar el seu bon ús. 

 

Quin és l’objectiu?

 

A banda de donar suport a serveis socials a través d’un nou instrument de gestió de les prestacions econòmiques dirigides a garantir l’accés de les famílies a productes de primera necessitat i aliment fresc; també pretén millorar la gestió local de les polítiques de distribució d’ajuts econòmics per l’alimentació i de productes de primera necessitat, que s’atorguen a persones vulnerables sense recursos, per part dels serveis socials locals.

 

La implantació d’aquestes targetes acabarà substituint l’actual funcionament mitjançant vals. Es poden realitzar consultes de saldo en qualsevol caixer automàtic de la xarxa Caixabank però en cap cas es podran treure diners en efectiu.

 

El cost d'emissió de cada targeta és de 3€, essent assumit en 2/3 parts per la Diputació de Barcelona i en 1/3 part per Caixabank. El programa no té cap cost per l'Ajuntament de Palafolls, únicament haurà de gestionar els diners que es vulguin destinar a les necessitats bàsiques d’alimentació mitjançant les targetes moneder.  Número de visites
850
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43