Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/12/2023 | 18:40 h
previsio
 
 
02/12/2023 | 18:40 h

L'Ajuntament de Palafolls obre una borsa de voluntaris per ajudar a les persones en risc per la Covid19

20 de març de 2020


L'àrea de les persones ha preparat també un llistat de gent en risc de vulnerabilitat per assegurar que el seu benestar i subministrament de necessitats bàsiques queden garantides.


Davant l'actual estat d'alarma produït pel virus SarsCov2, l'Ajuntament de Palafolls ha creat una borsa de voluntaris que té com a finalitat assistir a les persones més vulnerables durant el confinament. En aquesta mateixa línia també s'ha organitzat una campanya de difusió per tal d'arribar a totes aquelles persones que ho puguin necessitar.

Paral·lelament, des de l'àrea de les persones s'ha elaborat un llistat per a contactar amb totes aquelles persones que podrien trobar-se en situació de vulnerabilitat; amb l'objectiu de comprovar que estan sent atesos i compten amb algun tipus de cobertura.

Funcionament del voluntariat

Un cop elaborades les llistes de voluntaris i de persones que necessiten atenció, l'ajuntament coordinarà i organitzarà diverses activitats que seran executades pels mateixos voluntaris i podran variar en funció de les necessitats que presentin els demandats. Tanmateix, aquestes necessitats sempre hauran d'anar relacionades amb qüestions logístiques tals com: fer la compra, llençar les escombraries, passejar a la mascota o altres de naturalesa anàloga.

Per tal de realitzar un voluntariat amb les màximes garanties de seguretat, l'ajuntament posarà a disposició dels participants un kit amb material de protecció com: gel antisèptic, guants, mascareta, etc. Tot i això, els voluntaris s'hauran de comprometre a respectar la normativa sanitària que indica mantenir la distància de seguretat, evitar el contacte físic i utilitzar el material de seguretat, entre d'altres. En cap cas podran acudir si presenten símptomes de malaltia respiratòria.

Així doncs, la durada de l'activitat s'estendrà mentre durin les circumstàncies que la fan necessària o fins a nou acord i resta subjecte a les possibles actualitzacions vagin efectuant les autoritats sanitàries o administracions competents.


Telèfon d'ajuda i voluntariat: 673 283 130. Número de visites
696
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43